Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
28. 10. 2008,
11.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 28. 10. 2008, 11.51

7 let, 12 mesecev

Mazejeve ledeniška zaušnica ne bo iztirila

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V taboru Tine Maze po polomu na sobotnem veleslalomu v Söldnu v en glas zatrjujejo, da ledeniški izkupiček ne napoveduje "črne" sezone.

"Gremo naprej," je po boleči ledeniški klofuti, ki jo je doletela po neuspešnem lovu na finalni nastop, ob vznožju veleslalomske proge na ledeniku Rettenbach v soboto dejal Tina Maze. Čeprav njen obraz tokrat ni bil tako poklapan kot ob neuspehih v minulih sezonah, pa je bilo jasno, da se je v njeni glavi vrtel nič kaj prijeten film. Potem ko je pred poletjem zapustil reprezentančne vrste in zamenjala opremljevalca smuči, je seveda pričakovala rezultat, ki bi pričal o pravilnosti njenih odločitev, predvsem pa potrdil kakovostno delo v poletnih tednih.

A prva povratna informacija je dolgoletni prvi dami slovenskega alpskega smučanja in njenemu štabu, v katerem sta še trener in serviser v eni osebi Andrej Perovšek ter strokovnjak za kondicijsko pripravo Andrea Massi, podala povsem drugačno sliko. Vožnja šestkratne zmagovalke tekem svetovnega pokala sicer ni vsebovala večjih napak, a ob pomanjkanju napadalnosti in posledično hitrosti se je znašal v krogu tistih, ki so se v dolino odpravili že po prvem teku. ''Söldenski rezultat jo je prav gotovo prizadel, saj si je od uvodne tekme veliko obetala. Vseeno pa ji motivacije in volje za nadaljnje delo ne primanjkuje. Tina je vendarle že toliko časa v svetovnem pokalu, da natančno ve, da po le eni tekmi ne bi bilo modro delati negativnih zaključkov, kaj šele obupati. Dejstvo pa je, da s prvim veleslalomom nikakor ne moremo biti zadovoljni. Nezadovoljstvo je še toliko večje, ker je na zadnjih treningih prikazala kar nekaj zelo dobrih voženj. Če bi iskal razloge za sobotni neuspeh, bi se vsekakor oklenil bremena, ki si ga ja sama naložila. Očitno je bil prevelik. Zato njena vožnja ni vsebovala prepotrebne dinamike. Tina je bila med nastopom 'trda'. Poleg tega tudi novim smučem še ni stoodstotno zaupala,'' po nekaj neprespanih nočeh ocenjuje Andrej Perovšek, ki že pripravlja načrte za nadaljnje priprave. Mazejeva se bo v kratkem pridružila Švicarki Lari Gut, ki je v Söldnu navdušila s petim mestom. S komaj 17-letno Švicarko bo Slovenka pilila formo v hitrih disciplinah.

Tudi v prihodnje namerava 25-letna Črnjanka tesno sodelovati s švicarskim taborom. Predvsem v hitrih disciplinah ji bo pomoč prišla zelo prav, zato veseli, da ji bo v Severni Ameriki na voljo tudi reprezentančni strokovnjak za hitri disciplini Dušan Černigoj. Vseeno pa Perovšek zatrjuje, da Tina veleslalomskih porazov ne namerava "reševati" zgolj s superveleslalomom in smukom. ''V hitrih disciplinah bomo zadovoljni, če bodo rezultati podobni lanskim. Vsekakor pa bomo veliko pozornosti namenili tudi veleslalomu. Dejstvo je sicer, da je Mazejeva izpadla iz trideseterice v svoji nekdaj paradni disciplini. A že na naslednji tekmi bo skušala popraviti vtis. Za začetek se mora začeti znova uvrščati med dobitnice točk, sledi pa napredek,'' opozarja Perovšek, ki se po nizu treningov v Evropi onstran Atlantika preselil 20. novembra. Tam bi Mazejeva že morala pokazati boljšo pripravljenost, v nasprotnem primeru pa se bo v njenem taboru bržkone že oglasil prvi alarm.

Ne spreglejte