Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 12. 2013,
21.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tina Maze smučanje veleslalom

Sobota, 21. 12. 2013, 21.38

8 let

Mazejeva pridobila 11 mest: S tem nisem zadovoljna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tina Maze je na veleslalomu v Val d'Iseru zasedla 11. mesto, potem ko je bila po prvi vožnji 22. Zmagala je Tina Weirather. Preostale štiri Slovenke so bile prepočasne za finale.

Tina Weirather iz Liechtensteina (2:24.10) je zmagovalka veleslaloma v Val d'Iseru. Druga je bila Švicarka Lara Gut (+0,73) in tretja Švedinja Maria Pietilae-Homner (+0,95). Edina slovenska finalistka Tina Maze je z drugim časom druge vožnje zasedla 11. mesto z zaostankom 1,76 sekunde. Po prvi je bila namreč šele 22.

Desni zavoj v spodnjem delu proge je bil kriv, da je Črnjanka v prvo v cilj prismučala z zaostankom 1,36 sekunde za tedaj vodilno Gitovo. Dotlej je bila odlično na poti. Po prvem vmesnem času je imela štiri stotinke prednosti pred Švicarko, po drugem pa 14. Za že po uvodni vožnji prvouvrščeno Weiratherjevo je njena slovenska soimenjakinja zaostajala kar 2,21 sekunde.

"S tem, kar sem dosegla, nisem zadovoljna. Lahko sem le z določenimi odseki in s pristopom k prvi vožnji. Prepričana pa sem, da se stvari izboljšujejo. Žal na prvi progi nisem bila dovolj zbrana in sem naredila napako. Sem pa dobro reagirala. Na drugi progi pa čudežev trenutno nimam v nogah. Potrebujem dva dni premora po vsem tem programu, ki je za nami. Potem bo bolje. Trenutno nisem zadovoljna, danes sem imela preveč težav na progi. Imeti moraš pravi občutek za uspeh, česar trenutno zaradi utrujenosti ne zmorem. Upam, da bom pred tekmami konec prihodnjega tedna imela po premoru tudi dobre pogoje za trening. Nič še ni izgubljenega, tudi druge tekmovalke ne blestijo," je povedala Mazejeva.

Ob Mazejevi so v francoskem smučarskem središču so nastopile še štiri Slovenke. Najbližje drugemu nastopu je bila Katarina Lavtar, ki je drugo vožnjo zgrešila le za šest stotink in pristala na 31. mestu. Ana Drev (+3,09) je bila 40., Tina Robnik (+3,19) 43. in Ilka Štuhec (+3,20) 44.

Ne spreglejte