Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
20.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 20.44

8 let

Mazejeva po dolgih pogajanjih podpisala pogodbo s SZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze je na golf klubu v Smledniku s Smučarsko zvezo Slovenije podpisala pogodbo, ki ureja pravice in obveznosti zveze in športnice.

Po Petri Majdič je pogodbo z nacionalno panožno zvezo zimskih športov podpisala še ena šampionka, dobitnica dveh srebrnih medalj z olimpijskih iger Tina Maze. Pogodba Črnjanki, ki ima pri SZS status zvezdnice, med drugim omogoča, da zveza financira njeno lastno ekipo "Team to A-Maze", ki sicer deluje znotraj SZS, a samostojno. 27-letnica ima tako zagotovljena sredstva, tako da se bo lahko na čim boljše rezultate v prihodnji sezoni svetovnega pokala pripravljala s svojo ekipo na svoj način.

"Mi smo sprva želeli, da bi Mazejeva trenirala skupaj z ostalimi reprezentantkami, a smo ugotovili, da je način dela šampionke precej drugačen, zato smo se odločili, da ji bomo omogočili avtonomijo znotraj ekipe. Ima svojo ekipo, katero je ustvarila sama in dokazala, da na tak način dobro trenira, zato ji bomo zagotovili to, kar potrebuje za dober trening," je bil ob sklenjenem dogovoru s slovensko smučarsko zvezdnico zadovoljen predsednik SZS Tomaž Lovše, ki je priznal, da so usklajevanja trajala zelo dolgo in da je bila Mazejeva trda pogajalka.

"Vesela sem, da smo se do konca dogovorili in napravili pogodbo, ki je sprejemljiva za obe strani. Zaradi tega bo lažje delati in upam, da nam uspe še ena lepa zgodba," pa je dodala Črnjanka. Slednja je bila v minuli sezoni četrta v skupnem seštevku svetovnega pokala, ob dveh olimpihskih srebrih pa je postala še tretja veleslalomistka sezone. Mazejeva se je pravkar vrnila s priprav v Italiji, že kmalu pa se bo spet odpravila na ledenik, kjer bo lahko preizkusila mnogo novih materialov.

V Smledniku so pogodbe podpisali s SZS podpisali tudi skakalci, smučarji tekači, biatlonci in deskarji.

Ne spreglejte