Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 6. 2012,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rogla deskanje

Sreda, 13. 6. 2012, 13.21

8 let

Marguč: Zaslužili smo si tekmo na Rogli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rogli bo gostila tekmo svetovnega pokala v deskanju (paralelni veleslalom). "Zelo me veseli, da smo dobili to tekmovanje. Dejansko smo si ga že zaslužili," je povedal Rok Marguč.

Na nedavnem kongresu Mednarodne smučarske zveze v Južni Koreji je bila potrjena Rogla, ki se je tako prvič vpisala na zemljevid prizorišč, na katerih se odvija svetovni pokal v deskanju na snegu. Tekmovanje, kot je bilo potrjeno na kongresu v Južni Koreji, bo na Rogli sedmega februarja prihodnje leto in bo potekalo tako v moški kot tudi v ženski kategoriji.

Tekmovanje na Rogli bo zanimivo tudi za slovenske navdušence nad to deskarsko panogo. Slovenski deskarji na snegu v zadnjih sezonah dosegajo odlične rezultate na tekmovanjih najvišje ravni. Rok Marguč je lani na svetovnem prvenstvu v La Molini osvojil dve kolajni, Rok Flander pa je v svoji karieri na tekmah svetovnega pokala že 12-krat stal na stopničkah.

Rogli je v minulih letih uspešno organizirala več evropskih pokalov v deskanju, v sezoni 2011/12 pa tudi finale evropskega pokala v paralelnih disciplinah. Zato so na Rogli še posebej ponosni na zaupanje, ki jim ga je mednarodna smučarska federacija izkazala z dodelitvijo svetovnega pokala ob uvrstitvi Rogle med organizatorje svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu za deskarje na snegu. Delniška družba Unior in njen program Turizem sta prepoznala potencial slovenskega deskanja, kar se kaže v večletnem sponzorskem sodelovanju z Rokom Margučem.

"Tekmi bosta odlični za popularnost tega športa"

"Zelo me veseli, da smo dobili to tekmovanje. Dejansko smo si ga že zaslužili, saj smo ena izmed najboljših reprezentanc v svetovnem pokalu, domače tekme pa nismo imeli. Ti tekmi bosta odlični za popularnost tega športa pri nas, saj bodo imeli navijači možnost, da si ogledajo vse v živo. To bo odlična priložnost, da se predstavimo tudi Sloveniji. Tekme svetovnega pokala smo pri nas sicer že imeli, v Mariboru, toda takrat sem bil jaz še precej mlad in nisem računal na najvišje uvrstitve. Verjamem, da bo tam vzdušje odlično. Pričakujemo veliko število ljudi, upam pa tudi, da bo dogodek pokrivala nacionalna televizija. Za vse se moram zahvaliti Rogli, saj sem tu večino časa. Teh tekem se že zelo veselim," je ob tem poudaril Rok Marguč, ki je po snežnem treningu med prvomajskimi prazniki začel s kondicijskimi pripravami.

Ne spreglejte