Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
16. 3. 2013,
17.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Tina Maze

Sobota, 16. 3. 2013, 17.29

8 let

M. Shiffrin: Tina je videti kot izkušena najstnica

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nova slalomska kraljica Mikaela Shiffrin po zmagoslavju v Lenzerheideju ni skoparila s pohvalami na račun dvanajst let starejše slovenske šampionke Tine Maze.

Vsega dobri dve leti po prvem nastopu na tekmi svetovnega pokala se Američanka Mikaela Shiffrin, ki je v sredo dopolnila osemnajst let, že veseli zmage v slalomskem seštevku, s katero je potrdila tudi nedavno osvojeni naslov svetovne prvakinje. V Lenzerheideju je bila že v na videz izgubljenem položaju, zato je bilo zadovoljstvo ob prejetem globusu toliko večje.

''Noro, vznemirljivo … Kakšen razplet! Vedela sem, kaj je v igri, vedela sem, da moram biti hitra. A nisem bila. Prvi nastop se mi ni posrečil. Ko sem stala v štartni hišice, nisem razmišljala o zaostanku za Mazejevo, saj sem bila prepričana o tem, da je bitka izgubljena. Kot kaže, pa tudi tako visoki zaostanki niso nenadomestljivi. Ta zmaga mi seveda veliko pomeni predvsem zaradi globusa. O tem sem sanjala. Priznam tudi, da je bil globus moj cilj. Nisem pa vedela, kaj vse je treba storiti zanj. Vem tudi, da sem mlada. Napredek je torej nekaj nujnega, moja obveza za prihodnost. Gledam tekmice, se učim in skušam napredovati. Če bo šlo vse tako naprej, me čakajo podobni ali še lepši trenutku,'' se je v pisani novinarski zasedi razgovorila nova slalomska kraljica, ki je na devetih specialnih slalomih sezone dobila kar štiri preizkušnje.

V prvi izjavi, ki so jo lahko v živo spremljali vsi v ciljni areni, se je celo javno zahvalila tudi Tini Maze in dejala, da je bil mali globus pravzaprav namenjen Slovenki. ''Ne želim biti tista trapa, ki se je zahvalila Tini, ker je zaostala. Ona je moja vzornica. Poslušajte, 23 uvrstitev na stopničke v eni sezoni in krepko več kot 2000 točk. Si predstavljate? Noro! Navdušena sem, sama bi bila rada nekoč v prihodnosti takšna tekmovalka. Kar ne morem verjeti, da je stara 29 let. Videti je kot 17-letnica z izjemnimi izkušnjami,'' je v zakladnico komplimentov posegla slalomska specialistka in nadaljevala v podobnem slogu:

''Težko je poiskati dovolj krepke besede, s katerimi bi komentirala dosežke Tine in ob tem izrazila neizmerno spoštovanje, ki ga gojim do nove zmagovalke v skupnem seštevku svetovnega pokala. V zadnjih mesecih je podirala meje, se na vsaki tekmi borila za zmago in kot za stavo nizala uvrstitve med najboljše.''

Ne spreglejte