Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 11. 2019,
20.14

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

Miha Hrobat Martin Čater Boštjan Kline Klemen Kosi

Sobota, 30. 11. 2019, 20.14

4 leta, 4 mesece

Lake Louise, smuk (M)

Zmagovita vrnitev Dressna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
Thomas Dressen | Thomas Dressen je junak smukaškega začetka sezone. | Foto Reuters

Thomas Dressen je junak smukaškega začetka sezone.

Foto: Reuters

Thomas Dressen je zmagovalec uvodnega smuka sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev v Lake Louisu. Nemec je zmagal na prvi tekmi po enoletnem premoru iz karavane zaradi hudega padca na lanskem smuku v Beaver Creeku. Za uvodni slovenski uvrstitvi med trideseterico sta poskrbela Klemen Kosi in Martin Čater z 20. in 26. mestom.

Najprej je celo kazalo na dvojno švicarsko zmago. Z istim časom sta v cilj pridrvela Carlo Janka in Beat Feuz. A je švicarski dvojec na vrhu prehitel Italijan Dominik Paris. Vendar pa zmaga ni šla v italijanske roke. Čas Parisa je za dve stotinki sekunde popravil Dressen za prvenca na smukih v Lake Louisu.

Za Nemca se je sezona 2018/19 končala še preden se je dobro začela. Pri padcu na smuku v Beaver Creeku si je strgal križne vezi in izpahnil ramo. Sezona pred tem 2017/18 pa je bila zanj pravzaprav sanjska. Osvojil je namreč prestižni smuk v Kitzbühlu ter bil najhitrejši tudi na smuku v Kvitfjellu.

Vrnitev po enoletnem premoru pa ne bi mogla biti boljša. Že na prvem smuku sezone je zmagal. Dressen je postal prvi nemški zmagovalec smukov v Lake Louisu.

Moški del belega cirkusa je sezono v hitrih disciplinah začel v Kanadi. V smučarskem središču v najstarejšem kanadskem nacionalnem parku je na sobotnem smuku nastopila četverica Slovencev Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat.

Prvi smukaški izpit v sezoni sta najbolje opravila Kosi in Čater. Oba sta imela v minuli sezoni težave z zdravjem. Kosi je utrpel grd padec v Bormiu, Čater pa je na treningu smuku na svetovnem prvenstvu v Areju utrpel poškodbo kolena, zaradi katere je predčasno končal sezono.

Prvi slovenski nastop je bil pri številki 29, ko se je po progi podal Čater, ki je z zaostankom 1,86 sekunde pristal na takrat 21. mestu. Do konca je izgubil pet mest. S startno številko 34 ga je prehitel tudi Kosi, ki je z zaostankom 1,71 sekunde osvojil svoje prve točke svetovnega pokala v Lake Louisu.

Komaj četrtič v zadnjem desetletju sta Slovenca končala v prvi trideseterici na smukih v Lake Louisu.

Boštjan Kline je z zaostankom 3,21 sekunde pristal na 56. mestu, Miha Hrobat pa je ostal brez uvrstitve.

V nedeljo bo v Lake Louisu na sporedu še superveleslalom.

Lake Louise, smuk:

 
Carlo Janka
Sportal Edini aktivni kristalni vladar kaže zobe
Ne spreglejte