Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 2. 2019,
14.45

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Jure Aleš

Sobota, 16. 2. 2019, 14.45

5 let, 2 meseca

krvavec, svetovni pokal in mladinsko svetovno prvenstvo v telemark smučanju

Jure Aleš peti na paralelnem sprintu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Jure Aleš | Jure Aleš je končal na petem mestu. | Foto SZS

Jure Aleš je končal na petem mestu.

Foto: SZS

Na Krvavcu se je nadaljeval svetovni pokal in mladinsko svetovno prvenstvo v telemark smučanju. Tretji dan tekmovanja so prišle na vrsto preizkušnje v paralelnem sprintu. Najboljši Slovenec je bil Jure Aleš na petem mestu.

Aleš se je na tekmo podal z odlično popotnico, saj je v petkovih kvalifikacijah dosegel najboljši čas. V prvem krogu izločilnih bojev je odpravil Nemca Maximilliana Uberja, v osmini finala pa Francoza Elia Nabota. Sašo Aleš se je v zadnjem dvoboju kariere v tej disciplini pomeril z Norvežanom Trymom Nygaardom Loeknom. Tekmovalca sta bila precej izenačena, oba sta naredila nekaj napak, na koncu pa je ciljno črto prvi prečkal Skandinavec.

Aleš se je v četrtfinalu nato pomeril s Francozom Philippejom Lauom, dvoboj pa se je žal končal še preden se je dobro začel. Naš smučar je namreč takoj po startu nesrečno zapeljal na svojo palico, padel in tako podaril zmago tekmecu. Na koncu je bil uvrščen na peto mesto, medtem ko je bil Sašo Aleš sedemnajsti.

"Kvalifikacije včeraj so bile odlične, bile so prave za motivacijo, počutil sem se dobro. Proti prvima dvema nasprotnikoma sem šel dokaj suvereno, le proti prvemu sem naredil malo večjo napako, morda sem malo narobe ocenil progo. A potem sem vedel, kje so pasti in sem šel naprej dobro. Potem je bila pa traparija, ki se po navadi zgodi meni. Mislim, da sem po odrivu s palico zadel smučko in me je prekucnilo naprej. Nimamo kaj. Vem pa da dobro smučam in s tem sem zadovoljen. Letos se mi nekako noče 'poklopiti' vse tako, kot je treba. Sezone še ni konec in res z optimizmom gledam naprej. Smučanje je dobro, dogajajo pa se napake. Upam, da mi bo do konca sezone uspelo sestaviti par dobrih tekem, imamo svetovno prvenstvo, kar bo seveda glavni cilj in dal bom vse od sebe. Seveda tudi jutri na sprintu tu na Krvavcu. Dal bom maksimum in bomo videli, če bo rezultat tudi temu primeren, je po preizkušnji dejal Aleš.

Po tem, ko se Katarini Malenšek ni uspelo uvrstiti v izločilne boje, je imela Slovenija eno predstavnico. Maša Štrakl se je spopadla z zahtevno nasprotnico, Nemko Johanno Holzmann, in ji morala priznati premoč, s tem pa je zasedla končno deveto mesto. Holzmannova je v nadaljevanju prišla celo do zmage, saj je v velikem finalu ugnala največjo tekmico sezone, Švicarko Amelie Wenger-Reymond. Tretje mesto je osvojila Francozinja Angelie Tan Bouquet. V moški konkurenci je do zmage prišel Lau, Švicar Nicolas Michel je bil drugi, tretji pa Loeken.

Preizkušnjam svetovnega pokala sta sledili še tekmi mladinskega svetovnega prvenstva. Slovenske barve sta branili Štraklova in Malenškova in z dobrimi nastopi zasedli peto oziroma deveto mesto. Zlati odličji sta osvojila Goril Strom Eriksen iz Norveške ter Christoph Frank iz Nemčije.

Preberite še:

Jure Aleš telemark
Sportal Jure Aleš na Krvavcu tik pod stopničkami
Jure Aleš
Sportal Jure Aleš tik za stopničkami

 

Ne spreglejte