Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 1. 2014,
14.30

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Schladming slalom Mitja Valenčič Matic Skube

Torek, 28. 1. 2014, 14.30

4 leta, 10 mesecev

Kristoffersen Avstrijcem pokvaril zabavo v Schladmingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Norvežan Henrik Kristoffersen je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v avstrijskem Schladmingu. Edini slovenski finalist Mitja Valenčič je bil 23.

Krstno zmago v svetovnem pokalu je 19-letni smučar vpisal, potem ko je vodilni po prvi vožnji Avstrijec Mario Matt na drugi progi storil veliko napako, povozil količek in odstopil. Edini slovenski finalist Mitja Valenčič je bil 23.

S četrtega mesta po prvi vožnji se je na drugo mesto zavihtel Avstrijec Marcel Hirscher, ki je le za stotinko prehitel Nemca Felixa Neureutherja, ki je bil deveti po prvi vožnji. Stvari je postavil na svoje mesto mladi Norvežan, drugi po prvi vožnji je neposredna tekmeca za stopničke premagal za 18 oziroma 19 stotink sekunde ter množici avstrijskih navijačev, po nekaterih podatkih se jih je zbralo celo 50.000 zaprl usta ter jim pokvaril popolno veselje.

Hirscher, ki je pred 11 meseci na istem prizorišču slavil na slalomu na svetovnem prvenstvu, se je tako moral zadovoljiti z drugim mestom. Novi junak je tako postal Kristoffersen, ki je bil pred krstno zmago tretji na uvodnem slalomu v Leviju in Adelbodnu, drugi pa je bil v Kitzbühlu. "Kaj naj rečem? Preprosto neverjetno! Zelo sem srečen, že drugo mesto v Kitzbühlu me je dvignilo, zdaj pa še tole. Zlasti sem zadovoljen s prvo vožnjo, v drugi pa mi je uspela zelo dobra vožnja v spodnjem delu," je bil srečen Norvežan, ki sta mu tekmeca, Hirscher in Neureuther, po koncu tekme iskreno čestitala. "O olimpijskih igrah še ne razmišljam, trenutno sem z mislimi v svetovnem pokalu, ki je zame letos na prvem mestu," je še dejal 19-letnik.

Valenčič si je finalno vožnjo priboril z 18. časom prve vožnje, na drugi progi ni izboljšal svoje uvrstitve, z napakami zlasti v spodnjem delu je nazadnje točke osvojil s 23. mestom. Matic Skube je nastop končal že v prvi vožnji brez finala in točk na 41. mestu.

Tekma pod žarometi v Schladmimgu je bila zadnja slalomska preizkušnja pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju. Po olimpijskem slalomu, na katerem bo slovenske barve branil Valenčič, pa sta do konca sezone na sporedu le še dva slaloma, v Kranjski Gori in finale v Lenzerheideju.

Na zadnjih dveh tekmah se obeta hud boj za mali slalomski kristalni globus. Hirscher vodi v slalomskem seštevku s 420 točkami, 50 točk za Hirscherjem na drugem mestu zaostajata Neureuther in novi norveški slalomski junak Kristoffersen. Na četrtem mestu slalomskega seštevka ima Šved Mattias Hargin 313 točk in 107 zaostanka za vodilnim Avstrijcem.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala je tudi po slalomu, ki ga je izpustil, Norvežan Aksel Lund Svindal (897), na drugem mestu Hirscher (875) za vodilnim zaostaja le 22 točk.

Ne spreglejte