Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 7. 2018,
13.19

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Zavarovalnica Triglav

Natisni članek

advertorial zavarovanje Zavarovalnica Triglav Žan Košir

Sreda, 4. 7. 2018, 13.19

2 meseca

Kdaj zares potrebujemo zavarovanje življenja?

Vsebino omogoča Zavarovalnica Triglav
Žan Košir | Foto Mojfokus

Foto: Mojfokus

Če bi danes naključne mimoidoče povprašali, kdaj posameznik potrebuje zavarovanje življenja, bi nam večina odgovorila, da je slednje nujno predvsem za vse, ki živijo tvegano življenje. A resnica je mnogo bližje vsem nam, prav vsakemu posamezniku, ki ima družino. Ki ima ob sebi tiste, za katere se počuti odgovorne in za katere bi rad poskrbel tudi v prihodnosti.

Kako o tem razmišljajo vrhunski športniki, katerih življenja so dnevno izpostavljena tveganjem, in kdaj je trenutek, da razmislimo o prihodnosti v kontekstu odnosa do drugih, nam je zaupal najuspešnejši slovenski zimski olimpijec, dobitnik velikega kristalnega globusa in svetovni podprvak Žan Košir.

"Že od malih nog sem se trudil biti najbolj pogumen na vasi. In če sem to sprva dokazoval s plezanjem po vejah in skakanjem iz skal, je to kar hitro zamenjal spust po zasneženi strmini za domačo hišo. Danes poleg profesionalnega deskanja na snegu prakticiram še vrsto drugi športov, od kolesarjenja in tenisa do pohodništva. Šport je enostavno tisti del mene, ki me dela živega," razlaga Žan. "Nikoli pa ciljev, ki so bili povezani s športnimi dosežki, nisem mešal z osebnim življenjem."

"Na tekmovanjih sem popolnoma posvečen športu. Takrat imam svoj fokus, pozabim na vse domače, vse težave in bolečine in takrat skušam predvsem sebi pokazati in dokazati, da sem sposoben več, kot sem dosegel pred tem." Takrat ni strahov, takrat ni pomislekov, ni širšega konteksta, je zgolj jasen cilj in močna želja, da ga dosežeš.

Starševstvo zahteva nov pogled na življenje

Žan Košir | Foto: Mojfokus Foto: Mojfokus

V vsej tej zgodbi, polni adrenalina in nemirnega duha pa se je v zadnjih mesecih Žan Košir moral vprašati tudi, kako pomembno je njegovo življenje za druge. Dobil je sina in s tem družino. Tudi v družinskem krogu Žan stremi k uživanju in iskanju tistega, kar ga osebno izpolnjuje. Vendar, veliko bolj kot pri športu, se ob razmišljanju o sinu, partnerki, družini pojavljajo vprašanja, ki postavljajo v ospredje vrednost naših življenj v odnosu do drugih.

"Starševstvo je čudovito," pravi Žan, "pomeni pa tudi odgovornost. Odgovornost do drugega, tudi na način, da poskrbimo za njegovo prihodnost," pravi Žan in priznava, da "je težko, pa tudi nelagodno razmišljati o prihodnosti tudi v kontekstu, da bi se kateremu od staršev kdaj kaj zgodilo."

Zadovoljstvo brez skrbi

Žan Košir | Foto: Mojfokus Foto: Mojfokus

Žan je navajen živeti zelo polno življenje, polno aktivnosti, s tem pa tudi povezanih tveganj. "V športu se veliko izpostavljam situacijam, katerim se večina posameznikov verjetno ne bi, to me dela živega. Ampak kljub vsemu se pa šele sedaj v tej novi vlogi očeta, zavedam, da je pomembno, da gledam tudi na prihodnost vseh nas in po najboljših močeh poskrbim za svoje najbližje."

Žan vztraja pri adrenalinu. Ta ga vsak dan vleče na kolo, pozimi na desko, v naravo, po strmih klančinah navzdol. Hitro bo prišel čas, ko se mu bo pridružil tudi sin. "Želim si, da bo tako kot njegov oče poln idej, kako si zapolniti življenje. Če bom v njegovih očeh videl tisto iskrico zadovoljstva in sreče, bom ponosen nanj…"

Več razmišljanj Žana Koširja o športu, kako prežene skrbi in kako gleda na očetovstvo, si lahko ogledate v videu na Vse bo v redu.

Osebno varnost in zagotovilo, da bo tudi v prihodnje za blaginjo naših najbližjih poskrbljeno, nam daje življenjsko zavarovanje za primer smrti, s katerim našim najbližjim zagotovimo nujno potrebno finančno varnost. Združite zavarovanja cele družine v Triglav Komplet in prihranite do 50 %.
Ne spreglejte