Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
22. 2. 2013,
21.01

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Katja Požun

Petek, 22. 2. 2013, 21.01

8 let, 3 mesece

Katja Požun pričakovala bistveno več od ostalih Slovenk

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na edini posamični tekmi na SP v smučarskih skokih za ženske se slovenske skakalke niso proslavile. Zdravstveno šibka Katja Požun je bila razočarana nad predstavami svojih reprezentančnih kolegic.

Slovenske uvrstitve na posamični tekmi na manjši napravi so bile sledeče: Špela Rogelj 13., Urša Bogataj 17., Katja Požun 18., Maja Vtič 19. Želje in pričakovanja so bila bistveno višja, vendar naše skakalke niso pokazale tistega, kar se od njih pričakuje.

Zdravstvene težave so pri Katji Požun botrovale, da ni mogla pokazati več. Angina jo je za štiri dni priklenila na posteljo. Dva dni je imela vročino 39, dva pa malce čez 37. Že iz glasu – govorila je čez nos - in sodeč po bledem obrazu je bilo moč videti, da ni prava. Težavice so se z izjemo Maje Vtič prikradle še Bogatajevi in Rogljevi, vendar ne v takšnem razponu kot pri Požunovi, zato se je pričakovala višje v končni razvrstitvi: "Od ostalih Slovenk sem pričakovala bistveno več. Niso naredile dobrih skokov. Tehnično to ni bilo to. Za svoj nastop ne morem reči, da sem zadovoljna, vendar nisem imela velikih pričakovanj. Predvsem zato, ker sem štiri dni ležala z nogama v zrak. Izgubila sem mišice in hitrost. Zjutraj pred tekmo, ko smo šli delati tonus, smo se šalili, da sem počasna in da se dvignem le za časopisni papir."

Pri Požunovi se zdravstvene težave pojavljajo večkrat v sezoni in velikokrat ravno pred pomembnimi nastopi. Zanimivo, zbolela je tudi poleti pred pripravami v Predazzu. "Lahko rečem, da sem že navajena. Tudi lani se mi je to zgodilo na največji tekmi sezone. Upam, da bomo našli rešitev, da se to ne bo ponavljalo. Vsaj dvakrat na sezono me pobere. Kljub temu sem šla povsem sproščeno na tekmo. Potrudila sem se, kolikor se je dalo. Celo ekipo je prizadela bolezen. Zgodila se je v neprimernem trenutku. A kdaj je sploh primeren," se je še vprašala Katja, ki je z nastopi na tem prvenstvu končala. Na tekmi mešanih ekip bosta namreč nastopili najboljši s petkove tekme – Špela Rogelj in Urša Bogataj.

Ne spreglejte