SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kasper nesrečen zaradi skakalnih pravil: Po sezoni jih bomo preučili

3

termometer

Predsednik Mednarodne smučarske zveze Gian Franco Kasper je potegnil črto pod še eno SP nordijskih smučarjev in, kot je dejal, v dolini Fiemme kljub dolgemu premišljevanju ni našel nič slabega.

Drugače je s posameznimi disciplinami, kjer pa je za zmedo poskrbela Fis sama in tudi Kasper je zaskrbljen zaradi za gledalce nerazumljivih pravil v skokih.

"Tudi sam sem zelo nesrečen zaradi novih skakalnih pravil. Za gledalca je popolnoma nemogoče, da sledi tekmi," je dejal Kasper in tako potrdil pritožbe gledalcev in novinarjev. Kasper je zato že napovedal, da bodo na Fis po koncu sezone resno preučili nova pravila.

Bolj zadovoljen je bil Kasper s premierno tekmo mešanih skakalnih ekip: "Ta tekma je bila velik uspeh." Fis je zato Mednarodni olimpijski komite že pozvala, naj razmisli o uvrstitvi te tekme v olimpijski program. Za igre prihodnje leto v Sočiju je zahteva prepozna, Kasper pa upa, da bo tekma sestavni del olimpijskega programa že leta 2018 v Južni Koreji.

Manj zgovoren je bil Kasper o programu prireditve, saj je bilo nekaj končnih odločitev časovno zelo blizu in gledalci v gneči na cesti si niso mogli ogledati obeh tekem, denimo v skokih in nordijski kombinaciji.

Kasper je ob koncu zelo pohvalil italijanske prireditelje, ki so že tretjič izvedli svetovno prvenstvo. Tokrat si je tekme ogledalo več kot 360.000 gledalcev na stadionih, nastopilo je več kot 700 športnikov iz 55 držav, medalj pa so se veselili predstavniki 14 smučarskih zvez.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin