Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
7. 1. 2015,
14.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Simon Ammann Peter Prevc Peter Prevc Goran Janus padec Bischofshofen

Sreda, 7. 1. 2015, 14.40

7 let, 12 mesecev

Kako sta Prevc in Janus spremljala padec Simona Ammanna

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Švici se v trenutkih, ko čakajo na informacije o zdravstvenem stanju Simona Ammanna, sprašujejo, ali je čas, da konča tekmovalno pot. Peter Prevc je povedal, kako on gleda na padce.

Nesrečni Simon Ammann je pri zadnjem skoku na novoletni turneji v Bischofshofnu grdo padel in bil nekaj časa nezavesten. Zdravstvena služba ob skakalnici mu je nemudoma nudila prvo pomoč, nato pa so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico. Iz švicarskega tabora so sporočili, da je bil Ammann nato kmalu pri zavesti, lahko premikal vse dele telesa ter da je njegovo stanje stabilno. Več informacij ni bilo, naj bi pa prišle v javnost jutri.

Ammann je bil po prvi seriji osmi, naš Peter Prevc pa četrti, zato je videl, da se je nekaj zgodilo, ko so ljubitelji skokov ob vznožju skakalnice ob padcu Švicarja utihnili.

"Pet stopnic nižje od zaletne rampe je bila televizija. Sicer je nisem veliko gledal, vendar ko je vse skupaj utihnilo in se je ustavil semafor, sem pogledal in videl, da je ležal na tleh. Škoda, da se je to zgodilo. S komentatorjem Eurosporta sem se pogovarjal, zakaj je toliko padcev. Dejal je, da je mogoče zaradi okovja, čevljev … Vendar je to enako kot lani. Mislim, da smo se skakalci toliko specializirali, da smo pozabili, da je kdaj treba iti prosto smučat in ohraniti znanje smučanja," je sprva o Ammannovem padcu dejal Prevc.

"Skakalci ne razmišljamo o tem, da lahko pademo. Gremo na polno."

Prevc mu seveda želi, da padec ne bi pustil posledic, spregovoril pa je o tem, kako gleda na to, da pred njegovim nastopom nekdo pade. Pravi, da ga ne pretrese: "To se lahko zgodi vsakemu. Skakalci ne razmišljamo o tem, da lahko pademo. Gremo na polno. V zraku razmišljaš o metrih in lepem telemarku."

Bolj čustveno pa padce dojema glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus, ki je kot enega od razlogov, zakaj se je v Bischofshofnu pripetilo toliko nezgod, navedel tudi morebiti slabše pripravljeno snežno podlago, ki je bila mešanica novozapadlega in umetnega snega: "Te padce gledam zelo težko. Upam, da bo z Ammannom in Nicholasom Fairallom (grdo je padel v kvalifikacijah, op. p.) vse v redu. Želim si čim manj takšnih padcev."

V Švici se v času, ko čakajo na nadaljnje informacije o zdravstvenem stanju Simona Ammanna, sprašujejo, ali bi bil zdaj primeren čas, da konča bogato športno pot. Več kot polovica jih meni, da bi smuči moral postaviti v kot.

Ne spreglejte