Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
23. 2. 2013,
21.52

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Katja Višnar

Natisni članek

Sobota, 23. 2. 2013, 21.52

8 let, 3 mesece

K. Višnar: Medalja na ekipnem šprintu? Zakaj pa ne

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Po izjemnem teku Katje Višnar v šprintu v klasični tehniki, v katerem je bila odlična četrta, so se dvignili slovenski apetiti tudi za nedeljski ekipni šprint na svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmeju.

Za Slovenijo bosta v ekipnem šprintu v prosti tehniki tekli Katja Višnar in Vesna Fabjan. Vesna se bolj znajde v takšnem slogu, Katja pa je bolj vsestranska in je napredovala v prosti tehniki, kar poudarja tudi sama. Odlično četrto mesto v šprintu v klasičnem teku, v katerem se počuti najbolj domače, ji je dalo dodatni zagon, dobra volja pa se je preselila še na Fabjanovo.

Zato se bosta lahko na nedeljskem ekipnem šprintu znova potegovali za nov tekaški uspeh. "V šprintu se lahko marsikaj zgodi. Ekipni šprint je specifičen. Za šprint v klasični tehniki sem dosegla tisto, kar sem si zadala – uvrstitev v finale. Na koncu sem bila celo četrta. Tudi medalja bo enkrat prišla. Mogoče že tukaj v Val di Fiemmeju. Z Vesno sva dobri šprinterki," je Višnarjeva razumljivo dobro razpoložena pred ekipnim šprintom, ki se bo začel s kvalifikacijami ob 10. uri

Ne spreglejte