Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
11.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 11.22

8 let

Jurjeva: Lepa tekma, lepo streljanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi v prvi ženski preizkušnji biatlonskega svetovnega pokala na Pokluki je prišlo do debitantske zmage. Rusinja Ekaterina Jurjeva še nikoli doslej ni stala na najvišji stopnički odra za zmagovalke.

"Danes je bila zelo lepa tekma, z lepim streljanjem. Steza je bila težka, že malce načeta, poznala pa se mi je tudi utrujenost po težkih tekmah v Hochfilznu. Zahvala za ta uspeh gre predvsem težkemu poletnemu treningu," je na kratko četrtkov pokljuški nastop ocenila Ekaterina Jurjeva in dodala: "V soboto pričakujem hitrejšo progo in mogoče ponovitev visoke uvrstitve."

Na strelišču je bilo izjemno težko

Drugo mesto je zasedla Michaela Ponza. "Zelo sem zadovoljna s svojim nastopom. Zjutraj sem se zbudila povsem mirna, in takšna sem bila tudi na strelišču, kjer v vetrovnih razmerah nikakor ni bilo lahko. Zadnje dni sem imela težave z levo nogo in nisem mogla obuti tršega tekaškega čevlja, zato mi je zmanjkalo tudi nekaj treninga drsanja, a razpletlo se je vse srečno," pravi Italijanka, o sobotnem nastopu pa: "Sama raje streljam večkrat kot le dvakrat, a tudi v soboto se bom poskušala tekme lotiti sproščeno in uživati še do konca tekmovanja na Pokljuki. Z mislimi pa sem že bolj usmerjena v nadaljevanje sezone."

Mali: Preseči moram blokado

Najboljša Slovenka je bila danes pričakovano Teja Gregorin, ki pa je z 18. mestom morda nekoliko zaostala za pričakovanji, medtem ko se naši preostali predstavnici nista uvrstili med dobitnice točk.

"Začela sem nekoliko slabše v leže, imela dva zgrešena srtrela, nato pa sem se zbrala in ustrelila dve ničli. Na splošno sem danes s streljanjem lahko še kar zadovoljna. Nikakor ne morem najti ritma, tekaško pa se mi zdi, da dobro zdržim celo tekmo. Problemov ki jih imam na tekmi, na treningih nimam. Nekako moram preseči to blokado, ki jo imam, in tudi na tekmah pokazati vse kar znam. Upam da že v soboto," pa motiva ne manjka Andreji Mali, ki je tekmo končala na 35. mestu.

Dijana Ravnikar je spet tekla odlično, a bila na strelišču premalo zbrana za kaj več kot 41. mesto. "Strelsko serm bila res premalo natančna, tekaško pa mislim da sem opravila dobro. Prav ta hitrost na progi me najbrž stane nekaj natančnosti na strelišču, upam pa, da se mi bo oboje enkrat le poklopilo."

Ne spreglejte