Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
4. 1. 2016,
8.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc novoletna turneja skoki

Ponedeljek, 4. 1. 2016, 8.54

8 let

Janus: Prevc je v skakalnem svetu trenutno številka ena

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po novem velikem zmagoslavju Petra Prevca bo na novoletni turneji danes sledil dan za počitek. "Cilj v Innsbrucku smo izpolnili, zdaj se moramo osredotočiti še na sredo," pravi Goran Jasnus.

Zadnje štirje dnevi so bili za skakalce izjemno naporni, saj so opravili z dvema preizkušnjama na novoletni turneji v Garmisch-Partenkirchnu in Innsbrucku. Na obeh postajah pa se je veselil zmage slovenski skakalec Peter Prevc, ki se že spogleduje s pokalom v obliki orla, ki ga prejme najboljši mož na turneji štirih skakalnic.

Pred Bischofshofnom ima pred Severinom Freundom 19,7 točke prednosti, z motivacijskega vidika pa je bila izjemno pomembna zmaga na skakalnici v Innsbrucku, ki je Petru v preteklosti in letos na treningu kakor tudi v poskusnem skoku povzročala preglavice.

"Pri Petru v Innsbrucku ni deloval timing. Tovrstne težave je imel že v preteklosti. Naredili smo nekaj korekcij in je stvar stekla. Trenutno je številka ena v skakalnem svetu. Kapo dol. Naš cilj za Innsbruck je bil, da povečamo prednost, kar nam je uspelo," se je glavni trener Goran Janus dotaknil nove uspešne zgodbe na znamenitem Bergislu na Tirolskem.

"V celoti bomo morali biti osredotočeni"

Čeprav je prednost 19,7 točke velika, pa bodo morali v našem taboru ohraniti mirne glave: "Prednost je res zajetna, vendar bo pomembno, kaj se bo dogajalo na zadnji tekmi, ki se začne v sredo ob 17. uri. Do takrat se moramo spočiti in biti nato v celoti osredotočeni."

Janus bo moral na tekmi še dvakrat zamahniti Petru z zastavico in ob takšni formi bo Slovenija dobila novega šampiona, ki mu je uspel velik podvig kot Primožu Peterki leta 1997.

Danes bo skakalce pustil pri miru, saj je na turneji prost dan, tako da se bodo lahko v celoti spočili in si napolnili baterije za zadnji udar na turneji, že jutri pa se bodo podali na skakalnico v Bischofshofnu, kjer bodo ob 17. uri kvalifikacije.

Mlademu četverčku Peter Prevc, Anže Lanišek, Domen Prevc in Tilen Bartol se bo v torek priključila trojka Jurij Tepeš, Robert Kranjec in Anže Semenič, ki je šla za kratek čas iskat formo na Bloudkovo velikanko v Planico. Danes bosta v dolini pod Poncami trenirala zadnja dva, medtem ko je Jurij pod nadzorom Janija Grilca, ki se z njimi vrne v Bischofshofen, že skakal prejšnji dan.

Ne spreglejte