Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
13. 2. 2013,
18.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jaka Hvala zmaga Goran Janus Klingenthal

Sreda, 13. 2. 2013, 18.10

8 let

Janus ni drezal v Hvalo po prvi seriji: "Jaka je zdržal!"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska himna se je znova slišala v ciljnem izteku na tekmi svetovnega pokala. Jaka Hvala je tisti junak, ki je skočil do zgodovinske zmage in Slovencem in Slovenkam dal razlog za veselje.

Sedmi slovenski skakalec je Jaka Hvala, ki je stopil na najvišjo stopničko v svetovnem pokalu in je zdaj v družbi Primoža Peterke, Primoža Ulage, Roberta Kranjca, Francija Petka, Petra Žonte in Roka Urbanca. Sicer pa ima skakalec iz Ponikev že tri zmage v svoji vitrini – dvakrat se je veselil na ekipnih tekmah v Zakopanah in Willingenu.

"Današnja tekma je bila ena od težjih zaradi vremenskih pogojev. Na koncu je Jaka zmagal. Zelo vesel tega uspeha. To so prve stopničke za Elan. Veliko truda skozi celotno sezono vlaga serviser Aljoša Branc. Tu je še vodja Elana Toni Justin," je ob hoji s trenerskega stolpa za Sportal veselo razlagal trener Janus, ki je naredil pravi skakalni preporod v zadnjih dveh sezonah, ko je dirigentsko palico prevzel od Matjaža zupana..

Da je Slovenija v tem trenutku prva skakalna velesila, se zavedajo vsi. Tudi Avstrijci iščejo vzporednice med slovenskimi in avstrijskimi skakalci. Le vprašanje časa je bilo, kdaj bo na stopničke poneslo tudi Jako Hvalo, ki je med sezono nizal dobre uvrstitve drugo za drugo: "Če se celotno sezono giblješ okoli šestega mesta, se mora enkrat zgoditi preskok na stopničke. Na današnji tekmi je bilo vse mogoče. Jaka je zdržal, Slovenija pa se je še bolj utrdila v vodstvu nemške turneje," je še povedal Janus.

Hvala ni bil prvič v karieri v takšnem položaju, saj je bil prvi po prvi seriji že v Kuusamu, vendar takrat nekoliko presenetljivo. Nato ga je v drugo polomil in pristal na končnem 24. mestu. V Klingethalu je psihološko zdržal in dokazal, da je iz pravega testa, ki bo slovenske ljubiteljice in ljubitelje skokov še razveseljeval. Janus mu med serijama ni solil pameti, ampak se je držal ustaljene prakse: "Dejal sem mu le, da naj odpravi tiste majhne napake. Nič nisem drezal vanj. Ritem je bil povsem enak kot na ostalih tekmah."

Ne spreglejte