Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
1. 1. 2014,
18.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Garmisch-Partenkirchen Jernej Damjan Robert Kranjec

Sreda, 1. 1. 2014, 18.15

8 let

Janus ni bil zadovoljen s Prevcem, nasprotno s Kranjcem in Damjanom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Avstrijski skakalec Thomas Diethart preseneča še naprej. Suvereno je opravil s tekmeci v Ga-Pa in si oblekel majico vodilnega na novoletni turneji. Peter Prevc tokrat ni bil razpoložen.

Junak nemškega dela novoletne turneje je 22-letni Thomas Diethart. Po tretjem mestu v Oberstdorfu je v Garmisch-Partenkirchnu blestel že od samega začetka. Najboljši je bil v kvalifikacijah in nato še v obeh serijah tekme. Z naskokom enajstih točk je prehitel rojaka Thomasa Morgensterna, zmagovalca Oberstdorfa Simona Ammanna pa že za skoraj osemnajst.

S skokoma 141 in 140,5 metra je bil premočan za vse tekmece. V skupnem seštevku turneje štirih skakalnic vodi pred Morgensternom za sedem točk in pol, Ammann pa zaostaja še za dodatno točko in pol.

V slovenskem taboru so računali na novo dobro predstavo Petra Prevca, ki je bil na prvi postojanki tretji, a se mu je v prvi seriji skok ponesrečil in pristal je pri vsega 128,5 metra, kar je pomenilo zdrs po lestvici – zdaj je na šestem mestu (26 točk za tretjim mestom). V drugo je pokazal boljši obraz in s skokom 133,5 metra pristal na končnem 18. mestu.

Tokrat se nobenemu Slovencu ni uspelo uvrstiti med najboljšo petnajsterico. Robert Kranjec je bil 21. (130 in 131 m), po dolgem času pa je razveselil Jernej Damjan, ki je bil mesto nižje (131 in 133 m). Zanj bodo te točke zlata vredne, saj bo zdaj pridobil samozavest in bo lahko v avstrijskem delu turneje skakal sproščeno. Do točk se je z 29. mestom dokopal še Jaka Hvala (131 in 128,5 m), ki je bil lani tukaj odličen osmi.

Jurij Tepeš, Tomaž Naglič in Rok Justin so bili prekratki za drugo serijo. "Z Robijem in Jernejem moram biti zadovoljen. Jernej je po dolgem času znova osvojil točke. Za njegovo samozavest bo zdaj lažje. Lahko bo zadihal. Več sem pričakoval od Prevca. Malce se mu je ponesrečil prvi skok. Drugi je bil nato soliden. Nekako je pri prvem naredil napako, ki jo dela na treningu. Preveč je ostal zadaj. Nato ni bil tako agresiven in to se pozna na daljavi," je razlog, zakaj Prevca ni poneslo tako daleč kot v Oberstdorfu in v kvalifikacijah Garmisch-Partenkirchna, navedel glavni trener Goran Janus.

Ne spreglejte