Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
7. 10. 2015,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Janus Robert Kranjec priprave

Sreda, 7. 10. 2015, 10.19

8 let

Janus moral zaradi Kranjca oblečen skočiti v vodo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Do začetka skakalne zime je še mesec in pol, slovenski skakalci pa so pretekli teden izkoristili za krajše priprave ob morju in, kot pravi glavni trener Goran Janus, zadeli v polno.

"V zadnjih letih se nismo odločili za to, da bi kondicijske priprave opravili bodisi na morju bodisi v gorah. Stvar se je izkazala za super izbiro. Od standardnih položajev, ki jih imamo v Kranju, smo se s tem oddalji. Fantje so bili zadovoljni, marljivi in delavni," je glavni trener Goran Janus pozdravil odhod v Medulin.

Treningi so potekali dvakrat dnevno, zvečer pa je bil čas za regeneracijo, ki je vključevala savno in delo rok fizioterapevta. Po uspešnem obisku so se z direktorjem hotela že dogovorili, da prihodnje leto ponovijo vajo.

Imeli pa so tudi čas, da so skočili v morje. Kot pravi Janus, sta si največ upala Robert Kranjec in Tomaž Naglič: "Na Kamenjaku sta z več kot desetih metrov skočila na glavo. Sem se pa tudi sam znašel v vodi, in to zato, ker sem izgubil stavo."

Kranjec prehodil 40-45 metrov, Janus v vodo

In za kaj je šlo? "Fantje so po napeti gurtni (slacline, op. p.) skušali prehoditi 40–45 metrov, uspelo je le Robiju. Jasno, rekel sem, da mu ne bo uspelo in ga izzval (smeh, op. p.). Bil je tako trmast, da je drugi dan uspešno opravil nalogo. Ker sem izgubil stavo, sem oblečen skočil s pomola na glavo," je v smehu odgovoril Janus.

Skakalce ta konec tedna čaka državno prvenstvo v Kranju, nato pa jih bo prvi mož stroke prihodnji torek odpeljal v Innsbruck in Garmisch-Partenkirchen, kjer bodo ostali do petka. Konec oktobra (od 27. do 30.) bo nato ekipa odpotovala v Oberstdorf, kjer bodo skakalci trenirali na ledeni smučini. Tam bodo preizkusili tudi vse materiale, od dresov do smuči.

Za november še nimajo načrta, kam se bodo podali, saj bodo iskali ugodne razmere. Jasno si želijo skakati na snegu, 20. novembra pa se nato začne nova sezona, v kateri bodo slovenski skakalci spet skušali razveseljevati domače navijače.

Ne spreglejte