Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2013,
14.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 18. 1. 2013, 14.50

8 let

Jakov Fak: Popoln strelski izkupiček bi mi najbrž omogočil zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Biatlonci so se v Italiji pomerili na šprinterski preizkušnji, nov vrhunski izid pa je zabeležil slovenski reprezentant Jakov Fak, ki je moral premoč priznati le Rusu Šipulinu in Norvežanu Svendsnu.

Najboljši slovenski tekmovalec Jakov Fak je tako pokazal izjemno formo pred februarskim svetovnim prvenstvom, za zmagovalcem Antonom Šipulinom je zaostal dobrih 20 sekund, na strelišču je bil nenatančen samo enkrat. "Koncentracija žal ni zdržala do konca pri zadnjem strelu. Ker tekmujemo precej visoko, nam še bolj primanjkuje kisika in vdih premalo pred zadnjim proženjem, je bil usoden. Tudi sam bi bil bolj zadovoljen s popolnim strelskim izkupičkom, ki bi mi najbrž omogočil zmago, vendar je tudi tretje mesto odlično. Vesel sem, da je ponovno prišlo do rezultatskega dviga, ki me spet vrača na decembrski nivo. Ob progi sem imel dovolj informacij, da sem vedel za svoje možnosti. Sicer pa v zadnjem krogu ni nikoli prav veliko prostora za taktiziranje, le plin je potrebno pohoditi do konca. Jutri bo že nova tekma, za katero imam dobro izhodišče, ki ga bo potrebno tudi izkoristiti. To bo naporen vikend, saj v nedeljo nastopamo še s štafeto in dobra regeneracija bo še kako potrebna," je po tekmi povedal Fak.

Tudi Klemen Bauer je bil blizu najboljšim, zaradi dveh zgrešenih strelov pa se je moral na koncui zadovoljiti s 24. mestom, ki pa mu vseeno prinaša nastom na jutrišnji zasledovalni preizkušnji, brez te pa sta zaradi slabega strelskega nastopa - oba sta bila po štirikrat nenatančna - ostaja Janez Marič in Peter Dokl. "Jakov je zares prikazal mojstrstvo, sam pa moram biti tudi zadovoljen. Čeprav sem zgrešil dvakrat, sem svoje streljanje sestavil bistveno boljše in tudi izvedba je bila bolj pravilna. Nisem imel posebnih težav z dihanjem, kar me preseneča in kar se mi je dogajalo na treningih. Po tej tekmi imam spet mnogo boljše občutke kot pred tem v Ruhpoldingu, čeprav je streljanje bistveno težje. Tek morda ni povsem na nivoju Oberhofa, vendar ohranjam visoko raven. Zasledovanje bo potrebno pametno odteči, brez pretiravanja in paziti na čim boljšo strelsko statistiko," pa je napovedal Klemen Bauer.

"Ne moremo se pritoževati. Res je, da me moti zadnji zgrešeni strel, ker sem pri tem precej zahteven. Želel bi, da zgreši kakšen drug strel, če že mora ... Tekaški del pa je bil odličen, tudi Klemen je bil v tem delu zelo dober. Vreme je bilo odlično, brezvetrje, tako da z dvema zgrešenima streloma ni imel nobene možnosti," današnje dogajanja na Južnem Tirolskem ocenjuje trener Uroš Velepec.

Sobota je namenjena obema zasledovalnima preizkušnjama. Štart žensk bo ob 11.45, moških pa ob 15.15.

Ne spreglejte