Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
26. 2. 2008,
11.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 26. 2. 2008, 11.33

8 let

Ilki Štuhec nov naslov svetovne prvakinje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ilka Štuhec je vnovič dokazala, da je rojena za velika tekmovanja. Mariborčanka je v Formigalu prismučala do naslova mladinske svetovne prvakinje v smuku.

Bogata zbirka slovenskih kolajn z mladinskih svetovnih prvenstev je že po drugi disciplini prvenstva v Španiji postala bogatejša za novo najbolj žlahtno odličje. Veselje je v slovenski tabor znova vnesla komaj 17-letna Mariborčanka Ilka Štuhec. Potem ko je lani osvojila dve zlati odličji na mladinskem svetovnem prvenstvu v Altenmarktu (slalom in kombinacija) in prav toliko tudi na festivalu evropske olimpijske mladine v Jaci (slalom in veleslalom) je zablestela tudi na MSP 2008 v Španiji.

Po sedmem mestu v superveleslalomu je vrhunski rezultat v najhitrejši disciplini nakazala že z najboljšim časom na uradnem treningu. Izjemno nadarjenost in široko paleto znanja pa je nato potrdila še na tekmi. S časom 1:50,13 je članica SK Branika postavila previsoka merila za vse tekmice in tako prišla do novega zlatega odličja. Drugouvrščena Švicarka Lara Gut je za Slovenko zaostala za šest destink, Viktoria Rebensburg pa je na tretjem mestu zaostala že za več kot sekundo. Vanja Brodnik in Maruša Ferk preizkušnje nista končali, pri čemer velja dodati, da je bila slednja vse do napake odlično na progi in v boju za vrh.

Za slovensko alpsko smučanje je to že štirinajsta zlata kolajna v zgodovini mladinskih svetovnih prvenstev. Ilka, ki bo šele oktobra dopolnila 18 let, je v svojo zbirko dodala že tretjo, najboljši mladinci na sveti pa so bili tudi Matic Skube (slalom, 2007), Rok Perko (smuk, 2005), Mitja Dragšič (slalom, 1997), Urška Hrovat (slalom, 1991 in 1992), Jure Košir (super-g, 1991), Gregor Grilc (veleslalom, 1988), Robert Žan (veleslalom, 1985), Mateja Svet (veleslalom 1994), Rok Petrovič (slalom, 1983), Andreja Leskovšek (slalom, 1982). Ob tem pa sta bila Bojan Križaj (slalom, 1975) in Boris Strel (veleslalom, 1977) še prvaka na tedanjem mladinskem evropskem prvenstvu.

Ne spreglejte