Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 1. 2023,
16.10

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

13

Natisni članek

alpsko smučanje zmaga Cortina d'Ampezzo smuk Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sobota, 21. 1. 2023, 16.10

1 leto, 3 mesece

Zmagala v Cortini d`Ampezzo

Ilka Štuhec po izjemnem uspehu: Čutila sem, da je danes ta dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,65

13

Ilka Štuhec Cortina 2023 | Ilka Štuhec je čutila, da jo danes čaka zmagoslaven dan.  | Foto Guliverimage

Ilka Štuhec je čutila, da jo danes čaka zmagoslaven dan.

Foto: Guliverimage

Dvaintridesetletna Ilka Štuhec je po dolgih 49 mesecih znova zmagovalka na tekmi svetovnega pokala alpskih smučark. Šampionka iz Maribora je dan po drugem mestu naredila še korak naprej in zmagala na smuku v Cortini d'Ampezzo. V prvi izjavi po zmagovalni vrnitvi je dejala, da je čutila, da gre za ta dan, ko je pripravljena. Ob Zdravljici se je predala čustvom, še bolj pa ob proslavljanju veličastne zmage.

Ilka Štuhec Cortina 2023
Sportal Ilka Štuhec v Cortini ugnala vso konkurenco za 10. zmago!

Ilka Štuhec | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ilka Štuhec Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Po štirih letih in še skoraj malo več spet na vrhu. V bistvu ne vem, kaj bi sploh pametnega povedala, razen tega, da sem enostavno čutila, da je danes ta dan, da sem pripravljena, da vem, kaj vse moram narediti. Da se moram samo sprostiti, napasti in v tem uživati, kar se je na koncu tudi seštelo in pokazalo," je v prvi izjavi po zmagi povedala Ilka Štuhec.

"Res sem zelo zelo vesela, ne vem, s katerimi drugimi čustvi bi to opisala. Vse skupaj je odlična nagrada, zahvala podpori, Kästleju, navijačem, vsem v bistvu, ki so mi stali ob strani, ko ves svet še ni vedel, da sem lahko spet prva."

"Ni naključje, nikakor"

"Srečna, ponosna, zadovoljna, malo utrujena," je Mariborčanka nadaljevala v pogovoru za slovenske medije po podelitvi in dopinški kontroli. Zelo dober nastop, ne še popoln, a brez napak, ki so se ji zgodile na petkovi tekmi, pravi. "Nastop je bil res vrhunski. Zelo sem ponosna, zelo sem vesela zaradi tega, kar mi je uspelo pokazati. Ni naključje, nikakor. Je plod trdega dela, zaupanja, samozavesti. In ne samo mene, čeprav sem na koncu sama na progi, ampak na koncu za mano stoji ekipa in podpora je neizmerna."

Fotogalerija s sobotnega smuka v Cortini (foto: Guliver Images):

Fotogalerija
1 / 8

Že v Nakiski se je sproščeno igrala

Deseta zmaga v svetovnem pokalu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Deseta zmaga v svetovnem pokalu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Elementov, da se je vrnila na vrh, je veliko. Vse se je seveda začelo pri menjavi smuči. "Vsak dan treninga, ki sem ga opravila, in kondicijskega in smučarskega. Že v Čilu je bilo jasno, da sem dosti bolj samozavestna, da vedno bolj uživam v tem, kar delam. Potem še tisti zadnji treningi pred Lake Louisom v Nakiski, tam sem se že sproščeno igrala. Rezultati v Lake Louisu niso bili nobeno presenečenje, saj smo vsi vedeli, česa sem sposobna." Sezono je namreč v Kanadi odprla z dvema drugima mestoma.

Čez tri tedne sledi vrhunec sezone: svetovno prvenstvo. O njem še ni razmišljala. "Ne, dokler se danes niso začela ta vprašanja, o svetovnem prvenstvu pravzaprav sploh nisem razmišljala. Pogledala sem le datum. Prejšnja dva sta bila 10. in 12. februarja, letos je smuk 11. Fino. Lep blok."

"To je Ilka v še boljši izvedbi, kot je bila pred štirimi leti"

"Mislim, da je to nova stara Ilka. Kakršna je bila, ne bo več. To je Ilka v še boljši izvedbi, kot je bila pred štirimi leti," pa je povedala Darja Črnko, Ilkina mama in trenerka. "Vsaka zmaga je sladka, je poglavje zase. Vedno se počutiš izpolnjen in si srečen, ker ji je uspelo to, za kar se trudi. Mi ji pa pri tem pomagamo."

Zdaj seveda še ostaja v Cortini d'Ampezzo, kjer bo v nedeljo na sporedu še superveleslalom. Štuhčeva je na tem prizorišču že zmagala tudi v tej disciplini. Superveleslalomsko konkurenco je premagala 29. januarja 2017.

Lindsey Vonn
Sportal Lindsey Vonn uresničila svoje sanje #video
Ilka Štuhec
Sportal Super nastop Ilke Štuhec, poškodba je pozabljena
Ne spreglejte