Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 12. 2009,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 4. 12. 2009, 18.47

8 let

Hudač stavi na Fabjanovo in Višnarjevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto na štadionu v Düsseldorfu na sporedu šprinterska preizkušnja v smučarskem teku. Na tekmi bodo tudi tri Slovenke, trener Ivan Hudač pa tokrat ne pričakuje največ od Majdičeve.

"To je najlažja proga v svetovnem pokalu. Razdelimo jo lahko na zelo lahko ali lahko, odvisno od snežnih razmer. Upam, da bo vsaj malo oblačno, da bo proga bolj kompaktna. Ne računam na to, da bo Petra v finalnih bojih mešale štrene najboljšim. Bolj stavim na Vesno in Katjo, ki sta kot specialistki za špint izpustili zahtevno nedeljsko klasično tekmo v Kuusamu. Želim si vsaj eno v A finalu, še eno do desetega mesta ter ponovitev ostalih uvrstitev iz preteklega vikenda," je želje pred drugim šprintom sezone opisal Ivan Hudač. Besede slovaške strokovnjaka in prvega trenerja slovenske tekaške ekipe so presenetljive glede na to, da je Petra Majdič v minuli sezoni prav v tem nemškem velemestu dobila svoj prvi šprint prostega sloga v karieri. Druga tekačica minule sezone je edina izmed Slovenk nastopila na nedeljski desetkilometrski preizkušnji v Kuusamu in tudi edina do četrtka ostala na severu Evrope, kjer je opravila še nekaj treningov. Potovanje v Düsseldorf se je nato njej in Hudaču nekoliko zavleklo, kajti letalo iz Kuusama v Helsinke je imelo težave z motorjem in je moralo vmes zasilno pristati, zato sta let v Nemčijo zamudila. Slovenski tandem je nato kljub težavam uspešno prispel v Düsseldorf, preostali del ekipe pa je v osrednjo Nemčijo pripotoval iz domovine.

Petra Majdič je bila kljub težavam dobro razpoložena. "Šla bom korak za korakom. To je tako specifičen šprint, da se ne da usmeriti v rezultat. Najprej moram dobro nastopiti v kvalifikacijah. Proga je tako hitra, da odločajo malenkosti. Vsak boj posebej je potrebno taktično in fizično dobro odpeljati, saj je proga kratka. Je pa tudi izjemno lahka, tako bo konkurenca močna. Tista, ki bo bolj spočita in ima za seboj več specifičnega treninga za šprint, bo najbolj blestela. V Skandinaviji smo trenirali na nekoliko počasnejšem snegu, kar ni dobra popotnica. A na tekmo grem, kot na vsako, optimalno razpoložena," je o svojih pričakovanjih spregovorila Majdičeva. Šprint bo potekal na modernem štadionu LTU Arena, kjer si bo boje lahko ogledalo preko 50.000 gledalcev. Proga je dolga točno en kilometer in je za 200 metrov krajša kot običajno. Dirka se bo začela v soboto ob 10.45. V Düsseldorfu se bodo na isti progi pomerili tudi fantje.

Ne spreglejte