Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2021,
6.26

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,67

2

Natisni članek

Cortina d'Ampezzo 2021 Cortina d'Ampezzo 2021 poškodba smuk Sofia Goggia

Ponedeljek, 1. 2. 2021, 6.26

3 leta, 2 meseca

Hud udarec: Sofia Goggia tik pred vrhuncem končala sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,67

2

Sofia Goggia | Italijanska smučarka Sofia Goggia se je poškodovala v najbolj neprimernem trenutku, tik pred svetovnim prvenstvom v domači Cortini.  | Foto Guliverimage/Getty Images

Italijanska smučarka Sofia Goggia se je poškodovala v najbolj neprimernem trenutku, tik pred svetovnim prvenstvom v domači Cortini.

Foto: Guliverimage/Getty Images

Najboljša smukačica te sezone Sofia Goggia je doživela nov udarec in nov zaznamek na seznamu številnih poškodb, ki so ji do zdaj otežile kariero. Včeraj je med spustom v dolino s štarta prestavljene superveleslalomske tekme v Garmisch-Partenkirchnu grdo padla in si tako hudo poškodovala koleno, da je sezona zanjo že končana.

Nesreča se je zgodila v najbolj neprimernem trenutku, tik pred svetovnim prvenstvom v Cortini d'Ampezzo, kjer je imela 28-letna Sofia Goggia visoke cilje. Štiri smukaške zmage v letošnji sezoni so bile vsekakor dober temelj za samozavest pred prvenstvom.

V letošnji statistiki ima že štiri smukaške zmage. | Foto: Guliverimage/Getty Images V letošnji statistiki ima že štiri smukaške zmage. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nesrečno Italijanko so po včerajšnjem padcu v Garmisch-Partenkirchnu, kjer so zaradi megle tekmo prestavili na današnje dopoldne, s helikopterjem nemudoma prepeljali k specialistom v Milano. Ugotovili so, da gre za hujšo poškodbo kolena.

Aktualna olimpijska prvakinja v smuku si je zlomila lateralno tibialno ploščo desnega kolenskega sklepa, kar po poročanju italijanskih medijev zahteva daljše mirovanje, ne pa operacije, a pomeni, da je sezona zanjo že končana. To je še ena poškodba v nizu mnogih, ki so v preteklosti že prekinile kariero brezkompromisne smučarke iz Bergama, nikoli pa povsem ustavile. 

Z manjšo poškodbo se ubada tudi njena tekmica Ilka Štuhec, ki je zaradi bolečin v gležnju izpustila tekme prejšnji konec tedna in se osredotoča na nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga bo Cortina gostila med 8. in 21. februarjem.

Preberite še:

Sofia Goggia
Sportal Saj ni res, pa je: Goggia se je poškodovala pri spustu v dolino
Ne spreglejte