Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
20. 1. 2016,
3.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tim-Kevin Ravnjak deskanje

Sreda, 20. 1. 2016, 3.53

6 let, 7 mesecev

Hud padec na glavo je pustil posledice, a vseeno cilja visoko

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najuspešnejši slovenski deskar prostega sloga Tim-Kevin Ravnjak bo danes nastopil v polfinalu tekmovanja v snežnem žlebu na prestižnem tekmovanju v Švici. Na zadnji tekmi je grdo padel.

Švicarski Laax, evropska meka za deskarje prostega sloga, bo do konca tedna gostil najboljše deskarje prostega sloga na svetu, ki se bodo pomerili v snežnem žlebu in snežnem parku (slopestyle). Med povabljenci, ki so neposredno uvrščeni v današnji polfinale, je tudi najboljši Slovenec Tim-Kevin Ravnjak. Mladi Velenjčan se vrača po grdem padcu na tekmi Dew Tour, kjer je prav v zadnji vožnji padel na glavo in izgubil zavest.

"Fizično sem odlično pripravljen, težava je le glava, saj sem kar hudo padel, 45 sekund sem bil tudi v nezavesti. Imel sem kar nekaj nevšečnosti s prevozom domov, zdravniškimi pregled, a je zdaj vse v redu. Ne bi rekel, da me je zdaj strah, vsekakor pa imam večje spoštovanje do zahtevnejših trikov. Vse bolj se zavedam nevarnosti in posledic tega športa," je dejal še ne 20-letni Velenjčan, ki je lani na svetovnem prvenstvu osvojil bronasto medaljo: "Po drugi strani sem dobil dodatno motivacijo, da bi vožnjo, ki je zdaj že izpopolnjena, izpilil do stopnje, da bi si res stoodstotno zaupal."

S padcem povsem izgubil občutke

Po padcu v prvi polovici decembra je sledil malo daljši odmor. Na sneg se je vrnil šele po novem letu. "Po novem letu sem se vrnil v Kolorado. Ko sem šel na sneg, se sprva sploh nisem znal peljati. Vse je bilo čudno. Dober teden sem samo lovil občutke, zdaj sem jih že našel, ni pa še tiste prave samozavesti," je povedal Ravnjak, ki ima svojo današnjo vožnjo že dobro zamišljeno: "Na vsaki tekmi se predstavim z enako vožnjo, ki jo izvajam skozi vso sezono. Ko dobim občutek za krivino, vsak žleb je namreč nekoliko drugačen, se spoznam s terenom in okolico, lahko svojo vožnjo kadarkoli odpeljem. Zelo se zanašam na lastne občutke. Mogoče pred tekmo sploh ne bom na treningu preizkusil vožnje, pa bom nato na tekmi začutil, da sem dovolj sposoben. da jo izpeljem."

Cilj je finale

Ravnjak kljub izjemni konkurenci v Laaxu, povabilu se je odzval tudi najuspešnejši deskar vseh časov Shaun White, meri na finale. "Če bi se mi to posrečilo, bi bilo super. S tem bi tudi pozabil na decembrsko slabo izkušnjo in v miru nadaljeval sezono, ki bo še pestra," je še dejal mladi deskar, ki v polfinalu ne bo imel podpore domačih: "Pred polfinalom sem kar živčen, oče pa tudi, zato je preveč stresno, če je še on zraven. Bo pa prišel, če se prebijem v finale. Vedno je dobro imeti koga domačega zraven. Tudi sicer raje tekmujem v Evropi kot v ZDA."

To tekmi v Laaxu ga čakajo še evropske igre X, ameriško odprto prvenstvo (US Open) in svetovno prvenstvo pod okriljem Svetovne deskarske federacije (WSF).

Ne spreglejte