Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2015,
20.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Žan Kranjec Žan Kranjec Marcel Hirscher Marcel Hirscher

Petek, 11. 12. 2015, 20.00

7 let, 12 mesecev

Hirscher razred zase, Kranjec do uspeha kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Avstrijec Marcel Hirscher je dobil tudi veleslalom za svetovni pokal v Val d'Iseru. Do prvih letošnjih točk in uspeha kariere je prismučal edini Slovenec na tekmi Žan Kranjec.

Hirscher je osvojil svoj še 16. veleslalom v karieri, skupno 34. zmago v svetovnem pokalu ter rekordno peto zmago v Val d'Iseru. Drugo mesto je pripadlo Nemcu Felixu Neureutherju (+1,29), tretji pa je bil Francoz Victor Muffat-Jeandet (+1,58).

Šestindvajsetletni Hirscher, štirikratni zmagovalec skupnega seštevka v svetovnem pokalu alpskih smučarjev, je osvojil tretjo zmago v novi sezoni po veleslalomu in superveleslalomu v Beaver Creeku. S tretjo zmago je prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev. Do zdaj vodilni Norvežan Aksel Lund Svindal, ki se je veleslalomu odpovedal, zaostaja že 43 točk, na tretjem mestu kljub odstopu na prvi progi ostaja Američan Ted Ligety, za Avstrijcem zaostaja 180 točk.

V posebni veleslalomski razvrstitvi pa ima Slovenija končno tudi svojega tekmovalca. Kranjec se je z 22 točkami tako zavihtel na 27. mesto skupno v veleslalomskem seštevku. Vodi Hirscher s 94 točkami naskoka pred Muffat-Jeandetom in 95 točkami prednosti pred Neureutherjem, Ligety si četrto mesto deli s Henrikom Kristoffersnom, njun zaostanek znaša 160 točk. Norvežan je prav tako vpisal ničlo, potem ko je na prvi progi za Avstrijcem zaostajal le 14 stotink sekunde.

Kranjec: Nisem imel občutka, da bom prišel tako visoko

Po dveh ničlah se je prvih točk v tej sezoni veselil Kranjec, ki je s startno številko 42 za pičlo stotinko še ujel zadnjo vstopnico v finale. Trideseto mesto si je razdelil z Italijanom Riccardom Tonettijem. V finalu je startal kot drugi in z odlično vožnjo, na drugi progi je bil od Slovenca za 38 stotink sekunde hitrejši le zmagovalec Hirscher, prevzel vodstvo z 88 stotinkami naskoka. Mesto vodilnega je držal vse do nastopa Švicarja Justina Murisierja, 15. po prvi vožnji.

"Vesel sem, da mi je končno uspelo. V Sölden niti nisem prišel najbolje pripravljen, imel sem še rezerve. V Ameriki sem se začel zelo dobro smučati, tudi v Beaver Creeku sem bil sposoben narediti dober rezultat, a sem v drugem teku žal odstopil. Danes je vse bilo na svojem mestu, drugi tek sem odpeljal zelo dobro, v zgornjem delu sem sicer mogoče imel še malo preveč spoštovanja do proge, potem pa je bilo super," je bil zadovoljen Kranjec, ki je 15. novembra dopolnil 23 let.

"Zagotovo sem si želel priti čim višje, a po pravici povedano, nisem imel občutka, da bom prišel tako visoko, a to je zato, ker je proga res težka. Najprej sem upal, da bom med 20, potem pa se je izšlo še bolje. Ta tekma mi je dala potrditev. Sem že prej vedel, da znam dobro smučati, a zadnje čase mi je bilo težko, ker nisem naredil dobrega rezultata. Zato ni bilo sproščenosti, ta rezultat pa mi je veliko dal in upam, da se bom podobnih rezultatov letos veselil še velikokrat," je sklenil Kranjec.

Ne spreglejte