Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 1. 2014,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Teja Gregorin

Nedelja, 12. 1. 2014, 12.10

8 let

Gregorinova v Ruhpoldingu med petnajst

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Teja Gregorin je bila 15. na tekmi v zasledovanju na 10 kilometrov svetovnega pokala v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu.

Točk se je veselila še druga Slovenka na tekmi Andreja Mali na 40. mestu. Zmagala je Čehinja Gabriela Soukalova pred Norvežanko Toro Berger na drugem mestu in Finko Kaiso Mäkäräinen. Češka tekmovalka Soukalova je pokrila prav vse tarče ter se veselila zmage. Bergerjeva je za Čehinjo zaostala 9,7 sekunde ter zgrešila eno tarčo, Mäkäräinenova je bila s tremi zgrešenimi tarčami in zaostankom 38,9 sekunde tretja.

Od dveh Slovenk na štartu se je najbolje odrezala Gregorinova, ki je ves čas držala stik z najboljšimi, nazadnje pa z dvema zgrešenima tarčama in zaostankom 1:48,5 minute vpisala uvrstitev v petnajsterico najboljših. Malijeva je še ujela štirideseterico, ki se veseli točk; zgrešila je štiri tarče, njen zaostanek pa je na koncu znašal skoraj štiri minute (3:59,9).

Ženska zasledovalna ni prinesla nobenih sprememb na vrhu, kjer je zanesljivo ostala Čehinja Gabriela Soukalova, ki je s tem še utrdila svoje vodstvo v svetovnem pokalu.

Gregorinova, ki je za osem mest izboljšala uvrstitev s posamične tekme in končala zasledovanje na 15. mestu, je naredila dve strelski napaki le na prvem stoječem postanku in končala med prvo petnajsterico z drugim najboljšim dosežkom sezone.

"Na tretjem strelskem postanku res ni bilo enostavno, saj je bila želja po izboljšanju tedaj trenutnega 15. mesta velika. Vedela sem, da lahko napredujem le z 'ničlo', da bi posegla v tako želeno deseterico. Žal mi ni uspelo, sem pa vesela, da sem vsaj na zadnjem obisku strelišča zadela vse tarče, kar mi je še dodatno okrepilo samozavest za prihodnje tekme. Čutim, da se forma vzpenja, zato sem zadovoljna s tem rezultatom. Bližajo se tekme v meni priljubljeni Anterselvi in se že veselim nastopov tam, kjer končno lahko pričakujem uvrstitve med deseterico," je bila zadovoljna Gregorinova.

Ob 13.25 uri bosta med najboljšimi zasledovalci tudi Jakov Fak, ki bo s 4. mesta naskakoval prve letošnje stopničke, in Klemen Bauer, ki bo iz ozadja poskušal priti do točk svetovnega pokala.

Ne spreglejte