Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
29. 1. 2010,
12.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 29. 1. 2010, 12.24

7 let, 12 mesecev

Gorza bi se skril že pred zadnjo strmino

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Glavni trener moške reprezentance Urban Planinšek je bil znova prisiljen potegniti črto pod nastope svojih varovancev že po prvem nastopu domačega veleslaloma.

Če bi organizatorjem tekem svetovnega pokala v Adelbodnu uspelo izpeljati prekinjeno veleslalomsko preizkušnjo, bi imela Slovenija po vsej verjetnosti dva finalista, po prenosu tekme na kranjskogorsko strmino pa so izbranci trenerja Urbana Planinška vknjižili novo ''ničlo''. Skrb vzbujajočega in za slovenske navijače bolečega dejstva ne morejo popraviti niti delni pozitivni povzetki nastopov slovenske šesterice. ''Tista dva, ki bi morala pokazati več, to sta Aleš Gorza in Janez Jazbec, sta zatajila. Za ostale finalni nastop ni bil realen,'' je po novi boleči zaušnici v izteku podkorenske strmine dejal glavni trener Urban Planinšek in pohvalil predvsem borben nastop Matica Skubeta. Slednji je kot najboljši Slovenec svoj prvi veleslalomski finale zgrešil za petnajst stotink sekunde. ''Finale sem zapravil v zgornjem delu, ko nisem našel pravega ritma. Upam, da bom v soboto na tistem delu boljši. S strmino pa sem zadovoljen že danes. Ta del mi ustreza, do izraza pa pride tudi dobra kakovostna pripravljenost,'' je dejal Skube.

Skube je za deset stotink sekunde ugnal tudi Aleša Gorzo, ki je tako še tretji zaporedni kranjskogorski veleslalom končal brez točk.

''Pričakoval sem več, predvsem pa sem prepričan, pa naj se sliši še tako iluzorno ali neumno, da sem sposoben precej boljših voženj,'' je sprva dejal Črnjan in se ob iskanju razlogov za nekonkurenčno predstavo obregnil ob postavitev. Razdalja med vraticami, ki se je gibala med 18 in 22 metri, mu je že na začetku preprečila lovljenje ritma. ''Proga me je napadala, ne jaz njo. Vrata so me vse od štarta do cilja presenečala, saj so 'prihajala' prehitro. Posledično sem bi defenziven. Na takšen način se na tekmah svetovnega pokala ne da prismučati do finala,'' je dejal Gorza in se spomnil drugega teka veleslaloma v Val d'Iseru, kjer je bil na podobni postavitvi prav tako nemočan. ''V takšnih razmerah se ne znajdem. To ni izgovor, temveč dejstvo. Nikoli v življenju na takšnih progah nisem bil dober,'' je dejal 29-letni Korošec in pripomnil: ''Že na vrhu zadnje strmine sem vedel, da to ni pravi nastop. Če bi imel možnost, bi najraje skrenil s proge in se skril.''

Gorza se je v svojem komentarju ponesrečenega nastopa po svoji stari navadi dotaknil tudi procesa treninga, ki po njegovi oceni vključuje premalo veleslaloma, predvsem pa bore malo voženj na zgoščeni postavitvi. S to izjavo je vznemiril trenerja Planinška, ki mu v primežu sedme sile nato ni ostal dolžan. ''Nastopil je preveč pasivno. Tako se ne tekmuje. Morda ga bo v soboto prebudilo to, da bo štartal z višjo številko. Treningi na takšnih postavitvah? Če bi prišel na kakšen trening več, bi ga dočakal. Izgovor o postavitvi je privlečen za lase,'' je pripomnil Planinšek, ki bo v soboto namesto Bernarda Vajdiča v ogenj poslal Patricka Jazbeca.

Ne spreglejte