Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 7. 2011,
15.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Janus

Ponedeljek, 25. 7. 2011, 15.20

8 let

Goran Janus: Poljska turneja je bila uspešna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za smučarskimi skakalci so tri posamične in ena ekipna tekma poletne velike nagrade. Slovenski izkupiček je deset uvrstitev med dobitnike točk na posamičnih in peto mesto na ekipni tekmi.

Po pričakovanju je najbolj navdušil Robert Kranjec, ki je v Visli osvojil sedmo, v Szczyrku pa četrto mesto. V Zakopanah je malo zaostal za svojo visoko postavljeno normo, a po osemnajstem mestu v skupnem seštevku treh tekem poletne turneje zaseda visoko osmo mesto. Konstantno formo sta pokazala še Peter Prevc z 22., 23. in 24. mestom ter Jure Šinkovec, ki je bil enkrat celo 18. in enkrat 23. Za preostali dve uvrstitvi med dobitnike točk sta zaslužna še Jurij Tepeš (23. mesto) in Mitja Mežnar (28. mesto).

"Poljska turneja je za nami. Glede na rezultate, ki smo jih dosegali, lahko rečem, da je bila uspešna. Robi je dosegel dve odlični uvrstitvi, enkrat pa je imel tehnične težave, pa tudi sam je malo pogrešil. Peter je na drugi tekmi naredil soliden drugi skok, Jure pa je prav tako nastopal solidno in po dolgem času dobil točke. Najpomembneje je, da vidimo, kje smo in kaj moramo delati za naprej," je povedal glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus, ki bo s svojimi varovanci ta teden dvakrat in prihodnji teden enkrat opravil trening na skakalnici v Kranju. Zanimivo, da je prejšnji teden v največjem gorenjskem mestu treniral tudi eden izmed najboljših skakalcev zadnjih let Švicar Simon Ammann.

Na vseh štirih tekmah na Poljskem je po pričakovanju najbolj blestela avstrijska odprava, na čelu s trikratnim zaporednim zmagovalcem Thomasom Morgensternom in trikrat drugim Gregorjem Schlierenzauerjem. Ni presenetljivo, da so naši severni sosedje dobesedno pometli s konkurenco tudi na ekipni tekmi. "Avstrijska ekipa je zelo močna tako, kar se tiče pripravljenosti kot tehnike. Če se primerjam z njimi, je pred nami še veliko dela," je dodal Janus.

Velik del ciljev slovenske odprave pred nadaljevanjem poletne velike nagrade je tako že doseženih. Janus je dejal, da so si na celotni turneji za cilj postavili dve uvrstitvi med najboljših 10 in tri med najboljših 15. Naslednji tekmi poletne velike nagrade bosta šestega in sedmega avgusta na sporedu v Hinterzartnu v Nemčiji.

Ne spreglejte