Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 3. 2014,
14.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan

Nedelja, 9. 3. 2014, 14.14

8 let

Freund razred zase, Stoch tretji, Prevc tik za deseterico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemec Severin Freund je prepričljiv zmagovalec tekme smučarskih skakalcev v Oslu. Peter Prevc je v drugi seriji napredoval deset mest in končal na 11. mestu.

Severin Freund se je z zmago povsem približal Petru Prevcu v skupnem seštevku svetovnega pokala, razlika je le še 29 točk. Poljak Kamil Stoch ostaja prvi, s tretjim mestom pa je vodstvo pred Prevcom še povečal.

Odličen skok je v prvi seriji uspel Tomažu Nagliču, a je v drugi seriji z osmega mesta nazadoval na 25. Jernej Damjan je bil 22., Nejc Dežman pa 23.

Prekratki za finale so bili Matjaž Pungertar, Jurij Tepeš in Jaka Hvala. "Današnja tekma je bila precej turbulentna. Vsi naši skakalci so nekako po en skok opravili solidno, ne sicer vrhunsko, žal ne dveh. Štirje med trideseterico ni slabo, je pa malo zmanjkalo za vrhunsko uvrstitev. Sicer so bile razlike zelo majhne," je po tekmi povedal glavni trener reprezentance Goran Janus.

Pred finalom v Planici (20. - 23. marec) bo prihodnji teden v Harrachovu na sporedu še svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Janus je s svojo ekipo po spodbudnih novicah iz domovine, da je Robert Kranjec včeraj in danes dobro skakal v Planici in da ne čuti več bolečin, že določil šesterico, ki bo odpotovala na Češko. Tako bo tudi Leteči Kranjec lahko branil naslov svetovnega prvaka iz Vikersunda 2012.

"Ekipa je zdaj znana; v Harrachov bom odpeljal Prevca, Kranjca, Tepeša, Damjana, Dežmana in Nagliča. Pravico nastopa pa imamo s petimi skakalci," je razkril Janus in dodal: "Robi je v Planici skakal v soboto in nedeljo. Pred desetimi minutami sem se slišal po telefonu, da je dobro skakal in ga koleno ne boli. Tudi mi gremo s celo ekipo v torek še malo skakat v Planico, kjer bomo preizkusili še kakšen drug material, bomo videli."

Ne spreglejte