Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 3. 2018,
19.44

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Martin Fourcade IBU

Sreda, 28. 3. 2018, 19.44

6 let

Fourcade ostal brez trenerja, IBU pa bo dobila novega predsednika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Martin Fourcade | Foto Sportida

Foto: Sportida

Francoski biatlonec Martin Fourcade, zmagovalec svetovnega pokala v sezoni 2017/18 in še šestih pred tem, je ostal brez trenerja. Vodja francoske moške ekipe Stephane Bouthiaux je danes potrdil, da zapušča reprezentanco. Mednarodna biatlonska zveza pa bo septembra na kongresu v Poreču dobila novega predsednika.

Francoska smučarska zveza konca sodelovanja z 52-letnim Fourcadovim trenerjem Bouthiauxom še ni uradno potrdila.

Na mestu prvega trenerja je Bouthiaux preživel zadnjih 11 sezon, v katerih je Fourcade poleg številnih zmag v svetovnem pokalu (in sedmih velikih kristalnih globusov) prišel še do sedmih olimpijskih medalj na igrah v Pjongčangu in Sočiju.

Slovo od članske reprezentance je uspešni trener, ki je bil zadnja leta neločljivo povezan s Fourcadom, napovedal že pred dnevi v pogovoru za časnik L'Equipe, v prihodnje se namerava posvetiti delu z mladimi v domačem Premanonu.

Predsednik Anders Besseberg se po 26 letih poslavlja

Mednarodna biatlonska zveza bo septembra na kongresu v Poreču dobila novega predsednika. Prvi so kandidata potrdili v švedskem taboru s poslovnežem Ollejem Dahlinom, enim od aktualnih podpredsednikov IBU, ki je tudi predsednik švedske zveze in član tamkajšnjega olimpijskega komiteja.

Anders Besseberg (desno) po 26 letih zapušča mesto predsednika IBU. | Foto: Sportida Anders Besseberg (desno) po 26 letih zapušča mesto predsednika IBU. Foto: Sportida

Zdajšnji predsednik Anders Besseberg IBU vodi od leta 1992, a je letos potrdil, da se za predsedniško mesto ne bo več potegoval. Govoric o kandidatih je veliko, mediji pa so pred tedni poročali tudi o tem, da naj bi tekmovalno kariero končno sklenil sloviti Norvežan Ole Einar Bjoerndalen in se potegoval za mesto predsednika IBU.

Na kongresu v Poreču bodo izbirali tudi prireditelje naslednjih svetovnih prvenstev. Pokljuka bo tam kandidirala za SP 2021, za katerega se je potegovala že na kongresu 2016 v moldavskem Kišinjovu, a ga je dobil ruski Tjumen, kasneje pa je IBU prvenstvo Rusom zaradi znane dopinške afere odvzela.

V primeru neuspeha pa je Pokljuka tudi kandidat za SP 2023.

Ne spreglejte