Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2007,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 16. 12. 2007, 20.19

8 let

Flander drugi v Nendazu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski deskarji na snegu so se po slabšem nastopu v Limone Piemonteju spet vrnili na stare tirnice.

V paralelnem slalomu v švicarskem Nendazu je Rok Flander zaostal le za Francozom Mathieujem Bozzettojem, v finale pa so se uvrstili še štirje.

Rok Marguč je na koncu zasedel deseto, Žan Košir 11., Jernej Demšar pa 13. mesto, s čimer je dosegel rezultat kariere, kar velja tudi za Glorijo Kotnik, ki je osvojila 12. mesto. Pri ženskah je bila najboljša Avstrijka Julia Dujmovits. V finale se tako ni uvrstil le Izidor Šušteršič.

Slovenski deskarji so prebrodili težave z opremo in se po tekmi premora spet vrnili na sam svetovni vrh. Glavno besedo med njimi je po pričakovanju imel svetovni veleslalomski prvak Rok Flander, ki je bil že v kvalifikacijah drugi, da je bil v odlični dnevni formi, pa so pokazali tudi finalni nastopi. Tekmovalec z obrobja Ljubljane je po vrsti zanesljivo premagal Američana Adama Smitha, Nemca Patrika Busslerja in Kanadčana Matthewa Morisona, od nasprotnikov je bil boljši prav v vseh vožnjah na obeh progah, v samem finalu pa se je srečal z Mathieujem Bozzettojem. V prvi vožnji ga je zanesljivo premagal, v drugi vožnji, v kateri je imel prednost skoraj sekunde in pol, pa v zadnji strmini naredil hudo napako, ki ga je stala zmage.

"V zadnjih dnevih sem zaradi težav z opremo preživljal hude čase. Najhuje je bilo, ker nisem vedel, zakaj se mi to dogaja. A današnji nastopi so obliž na rano, so potrditev dobre pripravljenosti. Danes sem res pokazal vrhunsko formo, tako da sem celo razočaran, ker sem bil samo drugi. Očitno je bilo, da sem bil najboljši. Mogoče bi bilo bolje, če bi v finalu malo taktiziral, toda to ni moj stil. Menim, da sem prav v zadnji vožnji pokazal najboljše deskanje in res je škoda, da sem v ene izmed vratc prišel preveč direktno in zdrsnil s proge. Ko sem prišel v kočljiv položaj, bi lahko malo zavrl, a potem bi bila odločitev tesna," ni bil najboljše volje Flander, ki je bil nekoliko jezen že po kvalifikacijah: "Že v kvalifikacijah sem si želel najboljši čas, ker bi to pomenilo, da bi v nadaljevanju vse dvoboje začel na počasnejši progi, kar je bila velika prednost. Tako sem moral najprej na hitrejšo progo, čeprav se je pozneje pokazalo, da je moje deskanje tako dobro, da kljub neenakosti prog na visečem terenu nisem imel nobenih težav."

Zelo dobro so nastopili tudi njegovi reprezentančni kolegi. V kvalifikacijah so fantje zasedli sedmo, deveto in 13. mesto, a dvoboja osmine finala ni nihče dobil, tako da so uvrstitve poslabšali. A kljub temu so lahko z dosežki zadovoljni, še posebej Jernej Demšar in Glorija Kotnik. Demšar se je iz kvalifikacij prebil drugič v karieri (doslej je bila njegova najboljša uvrstitev 16. mesto), Kotnikova pa celo prvič.

"Spet smo bili najboljša reprezentanca, čeprav obstajajo rezerve. V kvalifikacijah so bili nastopi boljši kot v finalu, v katerem bi se vsaj še Žan Košir moral uvrstiti med najboljših osem. Proti Avstrijcu Andreasu Prommegerju je imel po prvi vožnji lepo prednost, drugo pa je začel nekoliko preveč ležerno, tako da je četrtfinale izgubil za pičli dve stotinki. Jernej in Glorija se morata zdaj redno uvrščati med najboljših 16, s časom pa bosta zmožna tudi za uvrstitve v sam vrh," je ponosen reprezentančni trener Peter Kotnik, sicer tudi oče Glorije, ki bo svojim varovancem zdaj privoščil nekaj počitka, nato pa bodo poiskali mesto za trening. Če bo teklo vse po načrtih, se bodo pripravljali v Kranjski Gori.

Naslednja postaja svetovnega pokala v alpskih disciplinah bo Bad Gastein, 9. januarja bosta prav tako na sporedu paralelna slaloma.


Vrstni red:

moški: 1. Mathieu Bozzetto (Fra) 2. Rok Flander (Slo) 3. Roland Haldi (Švi) 4. Matthew Morison (Kan) 5. Benjamin Karl (Avt) 6. Sigi Grabner (Avt) 7. Andreas Prommeger (Avt) 8. Patrick Bussler (Nem) 9. Justin Reiter (ZDA) 10. Rok Marguč (Slo) 11. Žan Košir (Slo) ... 13. Jernej Demšar (Slo)

ženske: 1. Julia Dujmovits (Avt) 2. Heidi Neururer (Avt) 3. Nicolien Sauerbreij (Niz) 4. Claudia Riegler (Avt) 5. Selina Jörg (Nem) 6. Alexa Loo (Kan) 7. Doresia Krings (Avt) 8. Fränzi Maegert-Kohli (Švi) 9. Doris Guenther (Avt) 10. Amelie Kober (Nem) ... 12. Glorija Kotnik (Slo)


Svetovni pokal:

Moški: 1. Mathieu Bozzetto (Fra) 2950,0 točk 2. Rok Flander (Slo) 2290,0 3. Daniel Biveson (Šve) 2036,0 4. Roland Haldi (Švi) 1550,0 5. Benjamin Karl (Avt) 1510,0 6. Matthew Morison (Kan) 1500,0 7. Patrick Bussler (Nem) 1260,0 8. Siegfried Grabner (Avt) 1243,8 9. Manuel Veith (Avt) 1042,7 10. Adam Smith (ZDA) 910,0 11. Žan Košir (Slo) 908,8 ... 17. Rok Marguč (Slo) 710,0 21. Izidor Šušteršič (Slo) 380,0 25. Jernej Demšar (Slo) 332,0

Ženske: 1. Heidi Neururer (Avt) 3400,0 2. Nicolien Sauerbreij (Niz) 2300,0 3. Marion Kreiner (Avt) 1660,0 4. Amelie Kober (Nem) 1470,0 5. Carmen Ranigler (Ita) 1460,0 6. Claudia Riegler (Avt) 1410,0 7. Doris Guenther (Avt) 1370,0 8. Julia Dujmovits (Avt) 1320,0 9. Svetlana Boldikova (Rus) 1210,0 10. Tomoka Takeuči (Jap) 1120,0 ... 22. Glorija Kotnik (Slo) 420,0

Ne spreglejte