Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
2. 3. 2013,
20.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jaka Hvala Jurij Tepeš

Sobota, 2. 3. 2013, 20.05

8 let

"Fantastičen rezultat, nekateri so verjetno pričakovali precej več"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenske skakalne nastope na nordijskem SP si bomo zapomnili predvsem po dveh velikih uspehih Petra Prevca. "Teden bi bil lahko tudi daljši," je po koncu prvenstva dejal Prevc.

Pred odhodom na svetovno prvenstvo so bili slovenski skakalci v igri za medalje tako na posamičnih kot na ekipni tekmi. V pravem trenutku se je dvignil Peter Prevc in skočil do brona na manjši ter srebra na veliki skakalnici in spisal novo poglavje v zgodovini slovenskega skakanja, medtem ko so ostali skakali nekoliko pod lastnimi pričakovanji. "Generalno gledano sta medalji fantastičen rezultat. Robi, Jurij in Jaka skačejo podobno. Stvari niso šle toliko na bolje, čeprav smo upali. Ne bi rekel, da so baterije prazne. Verjetno so pričakovali precej več, vendar ni šlo," je Janus povzel dogajanje na prvenstvu v Val di Fiemmeju.

Največ razloga za nasmeh ima povsem jasno Prevc, ki mu bo Predazzo za vselej ostal v lepem spominu: "Teden je bil morda res dolg, ampak če pogledam nazaj, je šel hitro mimo. Z veseljem se ga spominjam. Lahko bi bil tudi daljši," se je zasmejal skakalec iz Dolenje vasi, kjer ga v nedeljo čaka ob 18. uri veliki sprejem.

Čeprav trojica Robert Kranjec, Jaka Hvala in Jurij Tepeš ni blestela v Italiji, prevelikega razočaranja ti trije skakalci ne smejo imeti, saj so med sezono nizali dobre rezultate in razveseljevali slovenske ljubitelje skokov. "Ni to to, kar sem pričakoval in si želel. Kmalu ob prihodu na skakalnici sem videl, da ne bo dobro. Na manjši sem slabo začel in nato slabše skakal tudi na večji. Malo treninga bom potreboval v prihodnjem tednu. Slabše ne more iti," je ocenil svoje nastope v Predazzu Jurij Tepeš, najmlajši v naši reprezentanci Jaka Hvala pa je o premiernem svetovnem prvenstvu dejal sledeče: "Cel teden sem kazal enake skoke. Skušal sem spreminjati določene stvari. Na koncu je bilo vse enako. Težave so bile v počepu, posledično na mizi in v zraku. Bil sem daleč od vrhunskih skokov, a sem svoje cilje v tej sezoni že dosegel, zato grem lahko mirno naprej."

Ne spreglejte