Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 10. 2011,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Uroš Velepec

Četrtek, 20. 10. 2011, 10.33

8 let

Fak si ne more nadeti puške na rame

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jakov Fak, član slovenske moške biatlonske reprezentance, je pred dnevi na domačem rolkarskem treningu ob padcu staknil poškodbo. Posledice je čutil na treningu v Obertilliachu.

Glavnemu trenerju slovenske izbrane vrste bolj kot konkurenca ustvarja sive lase poškodba v lastnem taboru. "Prsti in rama me še vedno bolijo, roka je že boljše. Res sem nesrečno padel in to prav v tem obdobju, ko je velik del treninga namenjen izboljšavam pri streljanju. Puške si niti ne morem nadeti na rame in streljam samo stoje z manjšim številom nabojev. Žal imam težave tudi pri drsalni tehniki, zato tečem na rolkah le v klasičnem koraku in delam vaje za moč nog," je svoje trenutno stanje opisal Jakov Fak. "Po padcu je vse skupaj izgledalo še mnogo slabše in zdravniki so predpisali predvsem mirovanje oziroma lahkotnejše treninge do bolečinskega praga, sicer se lahko pojavijo še dodatni zapleti. Kot kaže je šlo za izpah rame in prstov, roka pa je utrpela močan udarec. Tudi tokrat bo morala narava poskrbeti za okrevanje in ničesar ne moremo prehiteti. S prilagojenimi treningi bomo poskušali čimbolj ohraniti njegov nivo dosedanje pripravljenosti, ki je bil že precej visok, in poskrbeti za sanacijo poškodb do sklepnih priprav pred sezono. Vsaj tri tedne bo moral še paziti na gibe," je pojasnil Uroš Velepec.

Glavni trener slovenske izbrane vrste je dodal, da treningi z ostalimi člani ekipe potekajo po načrtu in da so jo z izjemo Jakova letos poleti odnesli brez bolezni in večjih poškodb. ''V Avstriji so bile naše priprave predvsem namenjene streljanju pod večjimi obremenitvami, en dan pa smo preživeli celo brez pušk, saj smo jih oddali na preizkušanje v Nemčijo. Tam smo v posebni komori naredili tudi teste streliva, ki ga bomo uporabljali pozimi. Družbo na štadionu so nam delali le še posamezniki iz avstrijske reprezentance in češka mladinska ekipa, kar nam je omogočalo kvalitetne treninge brez gneče na strelišču,'' je poudaril Velepec.

Slovenska reprezentanca je tokrat vzela s seboj tudi kuharja Sašota, ki si ga je izposodila v Športnem centru Triglav Pokljuka. Z reprezentanco bo tudi na svetovnem prvenstvu v Ruhpoldingu, zato je vodstvo želelo preveriti njegov sistem priprave športne prehrane na terenu v tujini. ''Vse se je obneslo brez težav in zaradi vremenske napovedi smo Obertilliach zapustili danes zjutraj, ko je pričelo snežiti tudi na Pokljuki. Že popoldan bomo v domačem baznem taboru opravili prvi snežni trening in ostali gostje hotela Center vse do naslednjega petka," je še dodal trener.

Ne spreglejte