Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
26. 10. 2012,
16.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ana Drev Ana Bucik

Petek, 26. 10. 2012, 16.22

8 let

Drevove zgolj točke ne bodo zadovoljile

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tina Maze znova meri visoko. S kakšnimi pričakovanji pa uvodno tekmo nove smučarske sezone pričakujeta Ana Drev in Ana Bucik?

Po skorajda spomladanskem četrtku se je Sölden v petek prebudil v sončno jutro, že kmalu zatem pa so se nad ledeniškim smučiščem začeli zgrinjati oblaki, ki so potrdili, da se meteorologi pri svojih napovedih niso ušteli. Uvodni tekmi sezone bo tako, kot vse kaže, zaznamovalo slabo vreme, veliko dela pa čaka predvsem delavce na progi, ki bodo primorani odstraniti nove zaloge snega. Uradni preizkus tekmovalne strmine je tako potekal v povsem drugačnih okoliščinah od tistih, s kakršnimi se bodo tekmovalke spopadle v soboto.

Poleg Tine Maze, ki bo vnovič med osrednjimi favoritinjami za vrhunski rezultat, se bosta v Söldnu v novo sezono podali še Ana Drev in Ana Bucik. Za slednjo je kot debitatko v Söldnu skorajda vsak korak ali zavoj nekaj novega. "Nisem pričakovala te priložnosti, zato sem še toliko bolj motivirana. Vem pa, da čaka težka tekma. Nastopila bom v konkurenci izjemnih deklet, katerih forma je na visoki ravni. Sama še nisem v povsem optimalni formi," pravi simpatična 19-letna Goričanka, ki bo torej v Söldnu letos kopičila predvsem izkušnje, medtem ko pa je v tekmovalnem smislu z uvrstitvijo na tekmo nedvomno preskočila nekaj stopničk. Navsezadnje gre za tekmovalko, ki niti v evropskem pokalu še nima uvrstitve med najboljšo deseterico, za nameček pa so vsi njeni boljši rezultati povezani s slalomom. V veleslalomu jo denimo na lestvici FIS najdemo šele na 249. mestu, pred njo pa je kar trinajst rojakinj. Verjetno zaradi tega članica zlate slovenske ekipe na mladinskem svetovnem prvenstvu tudi sama pričakuje zgolj eno sobotno vožnjo. "Tekmo jemljem predvsem kot nabiranje izkušenj. Če pa se bodo pojavili čudni pogoji, lahko vselej pride do presenečenj," pravi Bucikova in dodaja: "Lahko obljubim, da se bom 'vrgla' po progi navzdol. Morda bodo slabe razmere celo voda na moj mlin. Druga dekleta bodo ob slabši vidljivosti bolj previdna. Sama s tem nimam težav".

S krepko večjimi pričakovanji pa na odprtje sezone čaka Ana Drev. V Söldnu je že osvajala točke, zato brez zadržkov priznava, da je zgolj uvrstitev v finale ne bo zadovoljila. "Do te proge, predvsem njene strmine, gojim prav posebno spoštovanje, Vsakokrat me dodatno preseneti. Po uradnem treningu sem bila zadovoljna s podlago. Upam, da bo podobna tudi na dan tekme. Sneg je namreč oprijemljiv, podlaga pa trda. To je dober temelj za moj napad. Slednji je tudi edini moj adut. V minuli sezoni sem se znova začela uvrščati med dobitnice točk. V novi zimi želim korak naprej. Le s točkami ne bom zadovoljna. Vem pa, da bom morala za razliko od lanske zime več pokazati v drugih vožnjah. Punce ne bodo zadržane, tudi jaz ne smem biti. Ne bo milosti. Moja želja je uvrstitev med najboljšo dvajseterico," pred svojim jubilejnim desetim nastopom v Söldnu razmišlja Drevova, ki je poleti zamenjala opremljevalca smuči in se sila hitro spoprijateljila z novo opremo.

Ne spreglejte