Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
26. 4. 2016,
16.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Red Bull Kanin Tim-Kevin Ravnjak Marko Grilc

Torek, 26. 4. 2016, 16.48

6 let, 6 mesecev

Deskarji z vratolomnimi triki prebudili speči Kanin (video)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Najvišje ležeče slovensko smučišče Kanin še kar ne obratuje, pred načrtovano obnovo pa se je spremenilo v edinstveni snežni park, kjer si je dala duška ekipa deskarjev na čelu s Timom-Kevinom Ravnjakom in Markom Grilcem.

Odprtje najvišjega in edinega visokogorskega ter čezmejno povezanega slovenskega smučišča Kanin, ki je zaprto vse od nesreče kabinske žičnice v začetku leta 2013, se ves čas zamika, rok za obnovo pa je podaljšan do konca septembra.

 

Ekipa deskarjev na čelu z najuspešnejšima slovenskima deskarjema prostega sloga Timom-Kevinom Ravnjakom in Markom Grilcem, ki sta na smučišče nad dolino Soče povabila še nekaj deskarskih prijateljev, med njimi tudi vzhajajočo zvezdo svetovne deskarske scene, 15-letnega Američana Reda Gerarda, se je odločila, da ne bo več čakala.

Američan Red Gerard navdušuje že pri 15 letih. | Foto: Američan Red Gerard navdušuje že pri 15 letih.

Za teden dni so se namestili v Bovcu in vsako jutri krenili proti Kaninskemu pogorju. Po uri in pol  vzpona s terencem in teptalnikom snega jih je na 2.200 metrih nad morjem pričakovala pravljična kulisa – snežno igrišče, kjer je meje dovoljenega oziroma mogočega postavljala zgolj domišljija.

 

Zgornja postaja krožno-kabinske žičnice, sedežnica, obračalna kolesa vlečnic so se spremenili v objekte in vsaj za nekaj dni ponovno zaživeli. Deskarji so objekte izkoristili za svoje akrobatske vragolije.

Vragolije deskarjev na Kaninu:

 

"Meni osebno so taki projekti tisto, kar deskanje dela zabavno. Po koncu tekmovalne sezone je nekaj takega vedno češnja na vrhu smetane," je o Red Bullovem projektu dejal Ravnjak, 20-letni Velenjčan, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014 osvojil osmo mesto v snežnem žlebu, leto pozneje pa je v isti disciplini osvojil bron na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu. Gre za trenutno najboljšega slovenskega deskarja prostega sloga, ki prejema vabila organizatorjev na največje deskarske dogodke.

Tim-Kevin Ravnjak med enim od svojih trikov na Kaninu. | Foto: Tim-Kevin Ravnjak med enim od svojih trikov na Kaninu.

"Ravno to je noro, da lahko zgradimo park, deskamo in s tem pokažemo, kakšen potencial ima to smučišče, ki ga v zadnjem letu obnavljajo. Prihodnje leto, ko bom zares lahko odšel sem deskat, bo to res lepo," pa je dodal Grilc, ki je več kot desetletje aktivno tekmoval in nanizal številne uspehe. Med največjimi so zmaga na tekmovanju Billabong Air & Style leta 2009, zmaga na tekmi O'Neil Evolution Slopestyle leta 2010 in nastop na zimskih igrah X. V zadnjih letih se je posvetil predvsem snemanju deskarskih filmov, s katerimi promovira šport, ki v Sloveniji še ni tako priljubljen kot v tujini.

 

Ne spreglejte