Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2024,
16.46

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

deskanje paralelni veleslalom Žan Košir Gloria Kotnik

Nedelja, 10. 3. 2024, 16.46

1 mesec, 2 tedna

Deskanje, paralelni slalom, Winterberg

Za konec sezone imeniten uspeh Glorie Kotnik in Žana Koširja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Žan košir, Winterberg | Žan Košir in Gloria Kotnik sta sezono svetovnega pokala deskarjev na snegu končala z imenitnim dosežkom na tekmi mešanih parov. | Foto Guliverimage

Žan Košir in Gloria Kotnik sta sezono svetovnega pokala deskarjev na snegu končala z imenitnim dosežkom na tekmi mešanih parov.

Foto: Guliverimage

V Winterbergu se je z ekipno tekmo v paralelnem slalomu končala sezona svetovnega pokala deskarjev na snegu v paralelnih disciplinah. Za Slovence se je končala uspešno, saj sta Žan Košir in Gloria Kotnik zasedla drugo mesto.

To je največji uspeh katere koli slovenske deskarske dvojice na dosedanjih 23 ekipnih tekmah v zgodovini in druge slovenske stopničke v sezoni, na tekmah posameznikov jih ima Tim Mastnak.

Slovenka dvojica, ki je v Winterbergu le za šest stotink sekunde zaostala za Italijanoma Danielejem Bagozzo in Lucio Dalmasso, je v seštevku treh ekipnih tekem zasedla četrto mesto, v pokalu narodov je bila Slovenija peta.

Slovenca sta tekmovanje začela v osmini finala, njena prva tekmeca sta bila Švicarja Dario Caviezel in Ladina Jenny. Potem ko Caviezel ni prišel do cilja, Kotnik ni imela težjega dela za prepričljivo zmago, bolj na tesno je šlo v naslednjih dvobojih. V četrtfinalu sta za šest stotink sekunde premagala najboljšo dvojico sezone Avstrijca Andreasa Prommeggerja in Sabine Schöfmann, v polfinalu pa sta morala Slovencema za 15 stotink sekunde priznati premoč še Nemca Elias Huber in Cheyenne Loch.

Že takrat je bilo jasno, da bosta Sloveniji priborila prve stopničke v zgodovini ekipnih tekem, najboljša slovenska uvrstitev doslej je bil peto mesto. Prvo zmago pa sta jima preprečila Italijana. Bagozza je razpoloženemu Koširju zadal edini poraz v posamičnih vožnjah, hitrejši je bil za dve stotinki sekunde, Kotnik se je vse do konca odlično upirala tekmici, a na koncu zaostala šest stotink.

Obliž na sezono, v kateri sta si želela več

"Danes sva bila z Žanom res super ekipa in sem vesela, da nama je uspelo osvojiti te zgodovinske stopničke," je bila po tekmi zadovoljna Gloria Kotnik, podala pa je tudi splošno oceno sezone: "Danes je obliž na celo sezono. S sezono sem zadovoljna, a sem si želela še več. Resnično sem želela priti do stopničk, saj s četrtimi in petimi mesti nisem zadovoljna. Sedaj vidim, da je še veliko prostora za izboljšavo. Predvsem imam veliko rezerv v opremi in upam, da bom to izboljšala do naslednje sezone."

Gloria Kotnik se je italijanski tekmici dobro upirala vse do konca napetega finala, zaostala je za vsega štiri stotinke sekunde. | Foto: Guliverimage Gloria Kotnik se je italijanski tekmici dobro upirala vse do konca napetega finala, zaostala je za vsega štiri stotinke sekunde. Foto: Guliverimage

"Tudi jaz bi rekel, da nama je končno uspelo uresničiti še en velik cilj. Slovenija še ni imela stopničk na ekipnih tekmah, ki sem si jih sam zelo želel. Danes nama je to uspelo, bila pa sva tudi zelo blizu zmage, a pustimo to za naslednjič," pa je po zadnji tekmi sezone povedal Žan Košir. Tudi on je od sezone na splošno pričakoval več: "Današnjemu dnevu primerno, velikokrat sem se počutil malce mučenika. Celo sezono sem si želel stopiti na stopničke. Bil sem na začetku zelo dober in stopnjeval formo. Januarja me je malce zmanjkalo. Vedno sem prišel v finale, a nato navadno izpadel v prvi vožnji. Danes pa je bila sreča na moji strani, kar je dokaz, da še znam in zmorem. Največ vlagamo v razvoj opreme in napredek dela. S tem bomo nadaljevali. Tudi danes sem vozil z desko, ki je še nisem uporabljal nikoli in je že pogled za naslednjo sezono."

Izidi:

1. Italija 2
(Daniele Bagozza/Lucia Damasso)

2. Slovenija
(Žan Košir/Gloria Kotnik)

3. Italija 1
(Maurizio Bormolini/Elisa Caffont)

4. Nemčija 2
(Elias Huber/Cheyenne Loch)

5. Avstrija 1
(Andreas Prommegger/Sabine Schöffmann)

6. Nemčija 1
(Stefan Baumeister/Ramona Hofmeister)

Preberite še:

Rok Marguč, Rogla
Sportal Marguč v Winterbergu za las ob stopničke
Ne spreglejte