Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
9. 3. 2019,
14.10

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

Natisni članek

Štefan Hadalin pokal Vitranc

Sobota, 9. 3. 2019, 14.10

5 let, 1 mesec

ŠTEFAN HADALIN

Čakal je 40 dni, a vmes dosegel uspeha kariere

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26
Štefan Hadalin | Štefan Hadalin je ostal brez veleslalomskega finala. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Štefan Hadalin je ostal brez veleslalomskega finala.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Štefanu Hadalinu, ki bo v nedeljskem delu že 58. pokala Vitranc osrednji slovenski adut, se je sicer načrt, po katerem bi se na slalomski štart podal z dobro sobotno veleslalomsko popotnico, ponesrečil. Vseeno je trdno odločen tudi pred domačimi navijači potrditi svojo z naskokom najboljšo sezono.

Henrik Kristoffersen
Sportal Norvežanom piranska sol bolj ustreza kot Kranjcu

Lani je s 27. mestom prav v Kranjski Gori osvojil svoje zadnje veleslalomske točke svetovnega pokala. Tokrat mu posta ni uspelo prekiniti, temveč ga je s 37. časom (48 stotink sekunde za finalom) podaljšal v novo sezono. "Vožnja je bila sicer na visoki ravni. Izjema so napake, ki pa so sestavni del napadov v zahtevnih pogojih. Lahko si očitam le nenatančnost. V takšnih razmerah je treba biti potrpežljiv," je po nastopu ugotavljal Štefan Hadalin, ki je tako še šesto zaporedno veleslalomsko preizkušnjo končal praznih rok.

Sezona z veleslalomsko ničlo

"Zagotovo sem pri svoji štartni številki pričakoval, da bom vsaj na polovici nastopov prišel do točk. Nekajkrat sem bil blizu, a žal na nepravi strani stotink," je ob koncu veleslalomske sezone svetovnega pokala priznal 23-letni Vrhničan, za katerega se je vedelo, da bo zanj osrednja tekma nedeljska. "Prav danes sva se z Žanom Kranjcem na sedežnici pogovarjala o tem, kako oba obe disciplini obravnavava enakovredno, a je zaradi izhodišča fokus drugačen," pred preklopom na slalom pripoveduje Hadalin, ki bo v nedeljo skušal najboljšo sezono v karieri potrditi tudi z domačim uspehom.

Štefan Hadalin | Foto: MaPa Foto: MaPa 40 dni čakanja na novo priložnost

Prav jutri bo minilo 40 dni od zadnje slalomske tekme svetovnega pokala. Hadalin se je zelo dobro spominja. To je bil namreč večerni spektakel pod žarometi v Schladmingu, kjer je bil do nekaj količkov pred ciljem na odlični poti do uvrstitve med najboljšo peterico. Sledila sta odstop in dolgo čakanje na novo priložnost. A ta "čakalni premor" je izkoristil in zapolnil na najboljši mogoč način. V kombinaciji je namreč postavil dva mejnika – na svetovnem prvenstvu v Aareju je postal svetovni podprvak, na tekmi svetovnega pokala pa je bil kot prvi Slovenec na stopničkah v tej disciplini tretji.

"Uživati pred navijači"

Zdaj ga čaka še zaključek sezone v slalomu, v katerem se je letos na osmih tekmah petkrat uvrstil med dobitnike točk, vedno med dvajseterico, dvakrat celo med deseterico. Z osmim mesto v Saalbachu je tudi popravil svojo najboljšo uvrstitev. V Podkorenu pa? "Tekme se bom lotil precej spontano. Zavedam se svojih kvalitet. Šteje le tisto, kar pokažeš tukaj in zdaj. Na to se pripravljam. Ne razmišljam o tem, kaj bi bilo, če bi bilo … Tudi zaradi tega ne bom napovedoval rezultata," pravi in dodaja: "Osredotočenost na izvedbo, to je vse. V sebi bom poskušal prebuditi najboljše občutke. Rad bi sproščeno užival v smučanju pred številnimi navijači."

Sportal Več kot spomin na smučarsko tragedijo
Ne spreglejte