Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
6. 10. 2011,
13.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Janus

Četrtek, 6. 10. 2011, 13.32

8 let

Bronasti že v Kuusamu, prosti še dve mesti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Letošnje poletje je bilo za slovenske skakalce uspešno, saj se jih je kar devet prebilo do točk v grand prixu, zato ima trener Janus sladke skrbi glede potnikov na prvo tekmo zimskega dela sezone.

V poletnem grand prixu je nastopilo kar dvanajst slovenskih skakalcev, od tega se jih je devet uvrstilo med dobitnike točk. Največ jih je pričakovano zbral Robert Kranjec, ki je zaključil poletje kot enajsti najboljši skakalec, s prav posebnim dosežkom pa se lahko pohvalita Jurij Tepeš in Jure Šinkovec. V Almatyju, kjer je bila konkurenc resda okrnjena, sta osvojila prvi dve mesti. Sodeč po rezultatsko uspešnem poletju mora biti tudi prvi mož reprezentance Goran Janus zadovoljen z doseženim: "Fantje so dobro trenirali in napredovali, zato so tudi prišli rezultati. Moram biti zadovoljen s poletjem. Verjetno vsakega zanima, zakaj smo preizkusili toliko fantov na zadnjih dveh tekmah v Hinzenbachu ter Klingenthalu. Glede na to, da že imamo kvoto za prvo periodo zimskega dela sezone, smo dali prostor še ostalim fantom."

Pred slovenskimi fanti je sedaj državno prvenstvo, nato pa se bodo sprva odpravili na priprave v Zakopane, nato pa še konec oktobra v Innsbruck. Za november imajo v načrtu trening na snegu, vendar prizorišča še nimajo izbranega, saj morajo počakati, kje bodo ugodne vremenske razmere. Konec naslednjega meseca pa bo nato na sporedu že prva tekma v novi sezoni, ki jo bo gostil Kuusamo. Slovenija bo lahko nastopila s šestimi skakalci, trenutno pa so znani štirje potniki. Na Finsko bodo zagotovo odpotovali bronasti s svetovnega prvenstva v ekipni tekmi – Robert Kranjec, Peter Prevc, Jernej Damjan in Jurij Tepeš. In kdo bosta preostala slovenska orla? "Na začetku sezone sem se že odločil, da bodo ti štirje tvorili ogrodje ekipe. Ostali bodo dobili priložnost na podlagi forme, ki jo bodo izkazovali. Od njih je odvisno, ali bodo prišli v ekipo ali ne. Dobri skoki so merilo," je dober mesec dni in pol pred prvim zimskim testom še povedal Janus, ki se je sodeč po rezultatih v poletju dobro znašel v vlogi glavnega trenerja A reprezentance.

Ne spreglejte