Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 8. 2021,
12.57

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

skoki Urša Bogataj Urša Bogataj

Nedelja, 15. 8. 2021, 12.57

2 leti, 8 mesecev

Bogatajeva ostaja vodilna v seštevku poletne velike nagrade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Urša Bogataj | Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj ostaja v vodstvu poletne velike nagrade. | Foto Sportida

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj ostaja v vodstvu poletne velike nagrade.

Foto: Sportida

Japonka Sara Takanaši je zmagovalka četrte tekme poletne velike nagrade za smučarske skakalke v Frenštatu. Najboljša Slovenka je bila tokrat Nika Križnar, ki je končala tik pod zmagovalnim odrom, in sicer na četrtem mestu, Urša Bogataj je zasedla šesto mesto in ima na mestu vodilne v seštevku poletne velike nagrade 80 točk prednosti pred Takanašijevo.

Japonska šampionka je vodila že po prvi seriji četrte letošnje tekme poletne velike nagrade, v finalu pa je s 104,5 metra, kar je novi rekord skakalnice, postavila daljavo dneva. Prvo izzivalko je premagala za kar 15,4 točke, in sicer z rezultatom 251,9.

Drugo mesto je za dvojno japonsko zmago osvojila njena rojakinja Nozomi Marujama (236,5 točke), tretja je bila Norvežanka Silje Opseth (226,9 točke).

Križnarjeva na četrtem in Bogatajeva na šestem mestu nista zmogli skočiti 100 ali več metrov. Križnarjeva je bila še najuspešnejša v prvi seriji s skokom, dolgim 99 metrov.

Od Slovenk je Jerneja Brecl osvojila 11. mesto, Ema Klinec je bila 16., Katra Komar 22. Špela Rogelj se ni uvrstila v finalno serijo.

Pred skakalkami so predvidene še tri tekme poletne velike nagrade, vse pa se bo nadaljevalo čez slab mesec dni z dvema tekmama v ruskem Čajkovskem. Slovenke (793 točk) vodijo tudi v pokalu narodov in imajo 46 točk prednosti pred Japonkami (747 točk) na drugem mestu, Avstrijke na tretjem mestu zaostajajo 258 točk.

Na prvih treh tekmah v Wisli in Courchevelu je zmagala Bogatajeva. Poletna velika nagrada za ženske smučarske skoke se bo končala v Klingenthalu v Nemčiji 2. oktobra.

Ne spreglejte