SiolNET. Sportal Zimski športi
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
HEAD SPOROČA

Bode, dobrodošel nazaj, a le na naših smučeh

2,33

termometer

Pri proizvajalcu smuči Head so se odzvali na tožbo Bodeja Millerja in zatrdili, da od ameriškega smučarja zahtevajo spoštovanje dogovorov, s čimer so zavrnili možnost prižiga zelene luči za tekmovalno vrnitev na smučeh tekmecev.

Bode Miller in Head: nasvidenje na sodišču Bode Miller in Head: nasvidenje na sodišču Foto: Reuters

Sodelovanje med najbolj prepoznavnim ameriškim smučarjem vseh časov Bodejem Millerjem in proizvajalcem smuči Head se z belih strmin seli na sodišče. Pri Headu so namreč v izjavi za javnost potrdili, da skuša nekdanji svetovni prvak s tožbo razveljaviti svoje obveznosti do proizvajalca, pri tem pa potrdili, da ne odstopajo od dogovorjenega.

Miller je namreč lani Headu zatrdil, da je njegova kariera končana in zaprosil za predčasno prekinitev pogodbe. Proizvajalec športne opreme je njegovi želji ugodil in mu posledično dovolil, da razvija in oglašuje nove smuči Bomber. Vseeno pa je v sporazum ob prekinitvi sodelovanja vključil varovalko in s tekmovalcem sklenil dogovor, po katerem ta do konca sezone 2016/17 na tekmah svetovnega pokala ali svetovnem prvenstvu ne bo nastopal s konkurenčno opremo.

Le s Headom

Kot vse kaže, se skuša zdaj Miller, ki bo prihodnji mesec dopolnil 39 let in je v svetovnem pokalu nazadnje tekmoval v sezoni 2013/14, vendarle vrnitvi v beli cirkus. A v njegovem načrtu ni tekmovanje s Headom, temveč z ameriškim Bomberjem kot morebitnim smučarskim novincem v svetovnem pokalu.

"Žal mi je, ko vidim, da Bode ne namerava držati besede in želi kršiti dogovor. Head bi pozdravil njegovo vrnitev v svetovni pokal, a se mora ta zgoditi z našo opremo," poudarja Headov predsednik Jonah Eliasch, trdno odločen braniti interese svojega podjetja na sodišču.

Prihodnje leto bo Bode dočakal še četrtega otroka (drugega z ženo Morgan). Še pred tem pa se je želel posloviti od tekmovalnega smučanja. Prihodnje leto bo Bode dočakal še četrtega otroka (drugega z ženo Morgan). Še pred tem pa se je želel posloviti od tekmovalnega smučanja. Foto: Reuters

Konec kariere?

Nastali položaj je Millerja, ki je imel v zadnjih letih tudi nemalo zdravstvenih težav, vnovič potisnil na prag dokončne upokojitve. S to se sicer spogleduje že nekaj sezon.

Čez dva meseca bo sicer minilo že 19 let od prvega nastopa v svetovnem pokalu, čez tri mesece pa 16 let od prve uvrstitve na stopničke za zmagovalce. Teh je zbral kar 79. Med njimi je tudi 33 zmag, ki so mu med drugim prinesle dva velika in štiri male kristalne globuse. Poseben pečat pa je pustil tudi na največjih tekmovanjih, s katerih se je vrnil z desetimi kolajnami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 25
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin