Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
15.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 15.42

8 let

Bo garanje na ledeniku obrodilo sadove?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnje priprave pred novo sezono slovenskih smučarjev tekačev so že tradicionalno na sporedu na 2700 metrov visokem ledeniku Dachstein, ki leži na avstrijskem Štajerskem.

Po dolgotrajnih treningih skozi vse poletje slovenska reprezentanca s Petro Majdič na čelu z nestrpnostjo pričakuje uvodno tekmo svetovnega pokala - šprint v nemškem Düsseldorfu, ki bo na sporedu 27. oktobra. Vse oči slovenske javnosti so seveda uprte v Petro Majdič, četrto tekačico minule sezone, ki ima tudi v prihodnji visoke cilje. "Letos poleti smo delali po vsej verjetnosti še več kot v minulih letih. Glede na to, da mi hkrati služilo tudi zdravje, ne skrivam visokih ciljev, s katerimi pričakujem novo sezono. Želim si biti še boljša kot lani, torej priti med najboljše tri v skupni razvrstitvi, kar pa bo glede na konkurenco izjemno težko," pravi ambiciozna Petra Majdič.

Petra je ojačala zadnjico

"Če bom hotela zadostiti svojim visokim ciljem, bom morala izboljšati rezultate v prosti tehniki. Temu sem skozi vse priprave posvetila ogromno časa. Precej sem vadila v fitnesu, hkrati pa sem imela mnogo peklenskih treningov. Za dobro prosto tehniko moraš biti izjemno telesno pripravljen. Tako sem poleti močno ojačala noge in 'rit', pa ne zaradi estetskih razlogov," se je pošalila najboljša slovenska športnica v letu 2006.

Majdičeva, ki je poleti ogromno pilila prosti slog, pravi, da je v primerjavi z minulimi sezonami precej bolj mirna: "Bolj zaupam vase. Več hočem opraviti s tehniko in s tem privarčevati na moči. Včasih sem vse poskušala storiti na silo, ker sem bila preveč nestrpna, zdaj pa mislim, da sem dozorela." Da je Petra resnično dozorela, kaže tudi njena iskrena želja, da bi imela Slovenija končno tudi žensko štafeto, v kateri bi prav gotovo dala vse od sebe.

Brodar edini moški adut

Nejc Brodar je edini slovenski tekač na smučeh, ki nastopa v svetovnem pokalu. V zadnjih letih rezultati niso zadostili njegovim pričakovanjem, letos pa je ogromno treniral, da popravil slab trend: "Že nekaj let si želim uvrstitve med najboljših 30, kar mi ni uspelo. Če bom v novi sezoni zabeležil pet uvrstitev med najboljših 30, bom zelo vesel. Pri treningu mi je ogromno pomagal Slovak Martin Bajcicak, eden najboljših tekačev na svetu, ki se je vseskozi pripravljal z nami."

Bajcicka je na priprave v slovensko ekipo pripeljal Ivan Hudač, glavni trener slovenske reprezentance, ki je strnil občutke s priprav na Dachsteinu: "Vselej se veselimo teh treningov na Dachsteinu. Proga je za ledeniške razmere zelo zahtevna, kar smo s pridom izkoristili. Veseli me tudi, da so se ostale punce približale Majdičevi. Je pa v sklepnem delu priprav prisotna nervoza pred začetkom svetovnega pokala."

Ne spreglejte