Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 12. 2008,
16.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 3. 12. 2008, 16.24

7 let, 12 mesecev

Biatlonke opravile trening pred četrtkovim začetkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav ni vreme v Östersundu nič kaj prijazno, saj že od noči pada sneg, so slovenske biatlonke popoldan opravile uradni trening pred četrtkovo 15-kilometrsko posamično preizkušnjo.

S trenerjem Tomašem Kosom so zadnje občutke na snegu preizkušale tudi slovenske biatlonke Teja Gregorin, Andreja Mali in Lili Drčar. Seveda bo najmočnejše slovensko žensko orožje že drugo leto zapored bržkone Teja Gregorin, medtem ko bosta njune nastope z domačega kavča spremljali nosečnici Tadeja Brankovič-Likozar in Dijana Ravnikar.

Gregorinova si želi letos stopničk

"Tudi zaradi tega nismo imeli znotraj ekipe letos pravih primerjav, zato trenutno težko ocenimo naše stanje," je po sredinem treningu povedal Tomaš Kos. "To je šele začetek sezone in pregledne tekme, ki jih letos res nismo imeli veliko, nikoli niso še čisto pravi pokazatelj. Na najdaljši biatlonski preizkušnji je veliko odvisno od streljanja, saj prinese vsak zgrešeni strel časovne pribitke. Gregorinova zadnje čase dobro strelja, zelo dobro se počuti tudi Malijeva, pri kateri smo končno dosegli tisti nivo, ki smo ga želeli že zadnjih nekaj let. Drčarjeva napreduje, vendar bodo zanjo prav tekme svetovnega pokala največji prihodek k njenim tekmovalnim izkušnjam," je še pristavil Kos. Z njim se je strinjala tudi Teja Gregorin: "Tekaško še nisem najboljša, se pa izboljšujem iz treninga v trening. Nekoliko smo spremenili tudi načrtovanje forme in v najboljše stanje bom predvidoma vstopila po novem letu in vse tja do svetovnega prvenstva v Koreji. Ni skrivnost, da si letos končno želim stopiti tudi na zmagovalne stopničke. Posamična preizkušnja mi ustreza, kar sem dokazala prav lani na teh progah med svetovnim prvenstvom in v četrtek se lahko izmažem in dokažem z dobrim streljanjem. Zadnji treningi so pokazali stabilnost strelske forme in tega se veselim." Ob omembi spremenjenih in težjih östersundskih prog pa je le skomignila z rameni in dodala: "Kdor ni dobro pripravljen, mu je vse težko."

Vremenoslovci za četrtek napovedujejo precej lepše vreme, česar se veselijo tudi slovenske tekmovalke. Njihove letošnje premierne nastope bomo lahko spremljali ob 17.15 uri.

Ne spreglejte