Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2008,
20.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 16. 1. 2008, 20.35

8 let

Biatlonci nadaljujejo v Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po lanskem SP se na Južno Tirolsko zopet vračajo biatlonci. Svetovni pokal se je že prevesil v drugo polovico in to bodo zadnji nastopi pred februarskim SP, ki ga bo letos gostil švedski Östersund.

Slovenski tabor po uspešnih ženskih nastopih, ki so jih kljub bolezni naše najboljše Gregorinove, nanizale biatlonke v Ruhpoldingu, zre v Anterselvo/Antholz z optimizmom. Prve se bodo v šprintu na 7,5-kilometrski progi že jutri pomerile prav one. Tokrat bo imel trener Tomaš Kos na razpolago sicer le tri tekmovalke, saj se mladinka Lili Drčar pripravlja za mladinsko svetovno prvenstvo, pa tudi štafetnih nastopov v Italiji tokrat ne bo. Zato pa so tiste od katerih lahko največ pričakuje, ozdravljene in dobro razpoložene.

»Ničesar ne bom napovedovala, vendar mislim, da sem dobro pripravljena. Če bom strelsko formo z zadnjega treninga in tekme pred tem v Ruhpodingu prenesla na novo tekmo, se nimam česa bati. Anterselva je poleg Pokljuke moj najljubši kraj v svetovnem pokalu in tukaj se vedno dobro počutim, četudi morda kdaj nisem v vrhunski formi. Stavim na čim boljše počutje na progi, ki na prejšnjem prizorišču res ni bilo rožnato,« je svoje upanje pred jutrišnjo šprintersko tekmo strnila Teja Gregorin.

Kaj pa naša najboljša iz Ruhpoldinga? Dijana Ravnikar se po rezultatu kariere že veseli novih nastopov: »Juhuuu je prvo kar lahko rečem. Naredila bom vse kot do sedaj, sproščeno in brez obremenitve grem na jutrišnjo tekmo. Tudi v življenju rada gledam le naprej in tako bo tudi na tekmi. Vem, da sem lahko tudi že blizu tekme s skupinskim štartom, vendar raje še ne kalkuliram. Pred nami sta še dve tekmi in bomo videli. Z veseljem bom tekla na tem prizorišču, ki nam je očitno vsem všeč, saj smo tukaj preživeli kar nekaj našega športnega življenja, le sonce nam manjka tokrat. Že danes je padal sneg in proga bo jutri prav gotovo težka.«

Moško ekipo desetka virus

Po dopoldanskem ženskem treningu so imeli popoldan uradni trening tudi moški. Trener Uroš Velepec je kar s strelišča sporočil stanje v moški ekipi: »Resno sem računal, da bi v ekipo za šprint postavil Vasjo Rupnika. Dobro je streljal na treningih in tudi tekaška forma je pri njem konstantna že vse od decembra. Žal je zjutraj potožil nad zelo slabim počutjem, ki se je mešalo z bruhanjem in črevesnimi težavami. Takšnega smo ga raje nemudoma poslali domov, da ne bi še kdo od fantov ponovno staknil kakšne bolezni. Kaže, da se je nekaj držalo v ekipi in preden ne zbolijo vsi, težave ne bodo rešene. Bauer in Dokl sta sedaj v redu, Brvar pa je očitno vse skupaj prebolel kar na nogah. Po jutrišnjem treningu, ki ga bomo imeli pred petkovim šprintom, bo lažje oceniti kaj lahko pričakujemo od fantov.«

Reprezentantom se je v dolini Anterselve pridružil tudi direktor slovenske reprezentance Borut Nunar. Le del svojega časa bo lahko posvetil svojim varovancem, saj se kot nosilec licence mednarodnega tehničnega delegata IBU, tokrat prvič na tekmi svetovnega pokala pojavlja tudi v vlogi mednarodnega sodnika pristojnega za strelišče. Tako bo strelske nastope slovenskih biatloncev lahko spremljal in ocenjeval z najbolj neposredne bližine.

Ne spreglejte