Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 11. 2012,
15.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

biatlon Teja Gregorin Andreja Mali Jakov Fak Jakov Fak Klemen Bauer

Nedelja, 25. 11. 2012, 15.06

8 let

Bauer in Fak Sloveniji priborila šesto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvo tekmo nove sezone biatlonskega svetovnega pokala (mešano štafeto) je dobila Rusija. Teja Gregorin, Andreja Mali, Jakov Fak in Klemen Bauer so osvojili šesto mesto.

V prvi predaji je za Slovenijo nastopila Andreja Mali. Imela je štiri poprave, niti ni bila najboljša v smučini in tako je na 15. mestu predala z minuto in 25 sekundami zaostanka. S Toro Berger so povedli Norvežani - 10 sekund pred Rusijo. Na polovici tekme so vodstvo prevzeli Rusi - 20 sekund pred Francijo. Teja Gregorin je popravljala enkrat, a uspela pridobiti le dve mesti (+1;52,3).

Z zanesljivim strelskim nastopom Alekseja Volkova so Rusi ostali na prvem mestu tudi po tretji predaji. Z 12 oziroma 26 sekundami zaostanka so jim bili blizu le Čehi in Norvežani. Klemen Bauer je pred sezono obljubljal boljše strelske nastope, a je popravljal kar štirikrat. Toliko boljši je bil v smučini. V zadnjem krogu je pridobil skoraj 20 sekund in Jakovu Faku kot 10. predal z minuto in 34 sekundami zaostanka. Fak je v leže zadel vseh pet strelov in strelišča zapustil na osmem mestu - le nekaj sekund za šestouvrščenimi Slovaki. V ospredju je Jevgenij Ustjugov pokril vse tarče in Rusi so z vsega šestimi popravami po zadnjem strelskem nastopu vodili z 29 sekundami prednosti pred Norveško in 43 pred Češko. Minuto in 38 sekund za Ustjugovim je z eno popravo strelišče zasputil Fak. Bil je šesti.

Zadnji krog vrstega reda ni več spremenil. Prva zmaga v sezoni je šla v Rusijo. Fak je skozi cilj prišel z minuto in 32 sekundami zaostanka in Slovenija je osvojila šesto mesto.

Sezona 2012/13 se bo po nekaj dneh premora nadaljevala na istem prizorišču, v sredo in četrtek se bodo tekmovalke in tekmovalci pomerili na najdaljših preizkušnjah na 15 in 20 kilometrov.

Ne spreglejte