Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
11.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 11.54

8 let

Baillyjeva drugič, Gregorinova osma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Francozinja Sandrine Bailly je zmagala tudi na drugi tekmi biatlonskega svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu.

Baillyjeva je zmagala tudi na drugi tekmi v avstrijskem Hochfilznu. Izkušena Francozinja je uspešno izkoristila veliko prednost s petkove tekme in brez težav slavila še na sobotnem zasledovanju. Na stopničkah je bil vrstni red enak kot v petek. Drugo mesto je osvojila Rusinja Jekaterina Jurjeva, ki pa je šele v zadnjem krogu spet prehitela Nemko Kati Wilhelm. Baillyjeva je z zmago prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer je bila doslej Nemka Martina Glagow, ki je tokrat osvojila peto mesto.

Med Slovenkami je novo vidno uvrstitev zabeležila Teja Gregorin, ki je tekmo začela na 16. mestu, predvsem po zaslugi odličnega streljanja, le na tretjem streljanju je napravila klasično napako in zgrešila zadnji strel, pa je napredovala za osem mest. V zadnjem krogu je skušala dobiti še kakšno mesto, a so bile tekmovalke pred njo dovolj močne, da so napad na ciljni ravnini odbile. Kljub vsemu se je Gregorinova v skupnem seštevku svetovnega pokala prebila že na osmo mesto.

Gregorin: Dobro streljala

"Danes smo imele tekmovalke pravi ples na smučeh, ker so bili nekateri deli proge tako poledeneli. Pomembneje pa je, da sem dobro streljala in še posebej v ključnem trenutku, torej na zadnjem streljanju stoje, kjer sem naredila ničlo. Tekaško se držim nekje med petnajstim in dvajsetim mestom in tako sem lahko pridobila nekaj mest ter se uvrstila med deseterico. Čeprav me imajo nekateri za specialistko zadnjega kroga, je bilo vseeno nemogoče prehiteti Jonssonovo in Ingstadbjörgovo, ki sta bili pred menoj in sta imeli očitno tudi sami še dovolj moči," je po podelitvi cvetja osmim najboljšim povedala Teja Gregorin.

Lepo je kazalo tudi Dijani Grudiček, ki je tekmo začela iz ozadja, leže zadela vseh 10 strelov in se prebila med najboljših 20. Slabše pa je bilo streljanje stoje. Najprej je zgrešila enkrat, na zadnjem streljanju pa kar trikrat in nove točke so se oddaljile. Podobno je bilo z Andrejo Mali, ki je na prvih treh streljanjih zgrešila po enkrat in zaostala za točkami, prav na koncu pa se jim je z ničlo sicer spet nekoliko približala, a so imele tekmice pred njo v zadnjem krogu preveliko prednost, da bi jih slovenska reprezentantka z zdajšnjo tekaško formo lahko ogrozila.

Kos: Ravnikarjeva preseneča s tekom

"Vse do zadnjega streljanja so bile naše možnosti še večje in Ravnikarjeva prav preseneča s svojim hitrim in močnim tekom. Na zadnjem strelskem postanku se ji ni izšlo, sicer bi imeli vsaj še njo med dobitnicami točk svetovnega pokala. Čeprav morda nismo izkoristili vseh priložnosti, smo pred jutrišnjo štafeto vseeno lahko zadovoljni. Trenutno zasedamo v pokalu narodov šesto mesto in takšna so tudi naša pričakovanja pred ekipnim nastopom. To bo prva štafeta v sezoni in nekaj ugank je tudi pri drugih reprezentancah. Verjamem, da bodo punce naredile vse kar je v njihovih močeh, tekma pa bo pokazala kam sodimo letos," je razmišljal trener ženske ekipe Tomaš Kos.

Hochfilzen bo jutri sklenil nastope biatloncev v sosednji Avstriji z moško (ob 11.00 uri) in žensko (ob 13.30 uri) štafetno tekmo.


Ne spreglejte