Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
8. 3. 2015,
16.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Anna Fenninger

Nedelja, 8. 3. 2015, 16.26

8 let

Anna Fenninger je izziv tudi zaradi svoje mladosti

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tina Maze po tokratni zmagi nad Anno Fenninger na superveleslalomu v Garmisch-Partenkirchnu znova čuti, da ima karte v boju za veliki kristalni globus v svojih rokah.

Andrea Massi, neumorni vodja ekipe Tine Maze, se je po drugem superveleslalomskem mestu svoje smučarske varovanke, ki je zaostala le za Lindsey Vonn in po daljšem času znova prehitela Anno Fenninger, na duhovit način odzval na naslov članka v našem mediju po sobotnem smuku, v katerem smo opozorili, da se Črnjankina prednost v skupnem seštevku nevarno topi.

Namesto rokovanja je avtorju zapisa na dlani ponudil kepo razmočenega snega, ki je že dodobra izgubil bitko z močnim opoldanskim soncem, ki je grel Garmisch-Partenkirchen pod mogočno goro Zugspitze. "Topi se le ta sneg," je pripomnil, ob tem pa ni skrival velikega olajšanja.

Potem ko je namreč Mazejeva na treh zaporednih tekmah stala na odru za zmagovalke, a zrla v hrbet Fenningerjevi, pred tem pa kar trikrat odstopila, se je pičlih šest tekem, med katerimi sta tudi dva slaloma, pred koncem sezone 2014/15 tehtnica znova nagnila na slovensko stran.

"Tina je danes dobila hudo psihološko bitko. Tako močna že lep čas ni bila. Zasluži si moje spoštovanje. Tudi zanjo je ta boj neka nova dimenzija. Dokazala je hladnost. Po zadnjih udarcih smo se pobrali. Ekipa je kompaktna. Tina znova deluje tako, kot mora," je zadovoljno kimal Andrea Massi in dodal, da so zdaj misli že pri veleslalomu in slalomu v Aareju.

"V najtežjih trenutkih pokazati pravi značaj!"

"Zdaj gre zares. Pravi tekmovalci pa v ključnem trenutku pokažejo pravi značaj. Jaz sem ga," pa zadovoljstva ni skrivala Mazejeva, ki po okrepljenem vodstvu v skupnem seštevku svetovnega pokala znova diha s šampionskimi pljuči, obenem pa ne skriva, da so njene misli že pri veleslalomu in slalomu. V Aare je odpotovala takoj po tekmi, na Švedskem pa jo po krajšem počitku čaka predvsem priklic občutkov v obeh tehničnih disciplinah.

"Ne potrebujem prav veliko treninga. Če bi ga bilo preveč, bi se lahko zasitila. Potrebujem pa sproščenost in zaupanje v svoje smučanje. Na veleslalomskih smučeh se moram počutiti domače. No, v Mariboru sem želela preveč. Posledica je bila napaka. Zdaj moram biti bolj zbrana. Vse do konca," razmišlja Tina.

Medtem ko je svoje misli spravljala v besede, se je dobesedno za njenim hrbtom v pogovoru za avstrijsko državo televizijo razgovorila tudi Anna Fenninger, njena velika tekmica v boju za veliki kristalni globus. Zdi se, da je po rivalstvu z Janico Kostelić v mlajših kategorijah in številnih bitkah z Lindsey Vonn in Mario Höfl Riesch prav prikupna Avstrijka njena nemara kar zadnja velika tekmica v karieri.

"Morda je celo najtežja tekmica. Je nekoliko drugačna. Po smučarskem talentu mi je zelo podobna. Je pa zelo tiha, predvsem pa je šest let mlajša. Na račun tega je v prednosti. Prav zaradi te razlike v letih je izziv še toliko večji," je svojo 25-letno tekmico, za katero se strinja, da bo še lep čas na smučarski sceni, pod drobnogled vzela 31-letna Tina Maze.

Ne spreglejte