Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
25. 1. 2021,
13.15

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Natisni članek

Žan Kranjec Žan Kranjec Neja Dvornik Evropski Pokal Andreja Slokar

Ponedeljek, 25. 1. 2021, 13.15

3 leta, 2 meseca

ZELL AM SEE, EVROPSKI POKAL

Andreja Slokar še naprej navdušuje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

1

Andreja Slokar | Andreja Slokar ostaja vodilna smučarka skupnega in slalomskega seštevka evropskega pokala | Foto Vid Ponikvar

Andreja Slokar ostaja vodilna smučarka skupnega in slalomskega seštevka evropskega pokala

Foto: Vid Ponikvar

Prodorna ajdovska slalomistka Andreja Slokar je z drugim mestom na slalomu evropskega pokala v Zell am Seeju še povečala vodstvo v skupnem seštevku evropskega pokala, ob tem pa je s preseženo mejo 450 točk v tem tekmovanju izpolnila pomemben sezonski cilj.

Vincent Kriechmayr
Sportal Avstrijci dobili, kar so želeli, Slovenci pač ne

Andreji Slokar se je po prvih točkah v svetovnem pokalu v obeh tehničnih disciplinah in uspešni vrnitvi na nižjo tekmovalno raven nasmihala še tretja zmaga v slalomih evropskega pokala. V Zell am Seeju je namreč vodila po prvi vožnji ponedeljkove preizkušnje, v drugo pa je morala priznati premoč uveljavljeni Leni Dürr. Nemka, ki ima že kar nekaj uspehov tudi s tekem svetovnega pokala, je Slokarjevo prehitela za 26 stotink, tretja pa je bila njena rojakinja Emma Aicher (+0,89).

Slokarjeva se je tako še četrtič v sezoni povzpela na stopničke evropskega pokala. Ob dveh zmagah ima zdaj tudi dve drugi mesti. Hkrati je že presegla tudi mejo 450 točk, kar ji prinaša občutno boljše štartno izhodišče še v vseh preostalih disciplinah. Cilj njenega tabora je namreč širitev tekmovalne palete, v prvi vrsti na veleslalom, kjer se še ne počuti tako samozavestno.

Slokarjeva bo v torek na istem prizorišču nastopila še na drugem zaporednem slalomu evropskega pokala, medtem ko se Neja Dvornik (tokrat je bila 22.) s svojim štabom seli v Kronplatz, kjer jo čaka veleslalom svetovnega pokala. Na štartu tekme, ki se bo začela ob 10.30 (finale ob 13.30), ji bodo družbo delale še Tina Robnik, Ana Bucik in najboljša slovenska veleslalomistka Meta Hrovat.

Andreja Slokar
Sportal Lisičja uveljavitev novega obraza slovenskega smučanja
Žan Kranjec | Foto: AP / Guliverimage Žan Kranjec Foto: AP / Guliverimage Kranjec še brez svetovnega pokala

Delovni dan pa v torek čaka tudi moški del karavane svetovnega pokala. Schladming bo prizorišče tradicionalnega nočnega slaloma, ki je znan tudi po izjemni navijaški kulisi. Te tokrat ne bo, v drugačnih okoliščinah pa se bodo na smučišče Planai podali tudi trije Slovenci. Poleg prvega slovenskega slalomista Štefana Hadalina bosta priložnost dobila še Aljaž Dvornik ter prvič v tej zimi in šele drugič na tekmah svetovnega pokala Tijan Marovt.

Nastopu se je znova odpovedal Žan Kranjec, ki po težavah s hrbtom še ni povsem pripravljen za tekmovalno smučanje. Pretekli teden se je sicer v Kranjski Gori vrnil na smuči in hitro presodil, da zdravstveno stanje še ni brezhibno. Njegova glavna misel je priprava na svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo.
Bill Johnson
Sportal Žalostna zgodba sarajevskega junaka
klemen kosi
Sportal Klemen Kosi po hudi poškodbi napoveduje vrnitev
Sportal Mariborski izziv: kako rešiti Zlato lisico?
 
Ne spreglejte