Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
16. 4. 2014,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi

Sreda, 16. 4. 2014, 21.49

8 let

Andrea Massi: Tina si zasluži najboljše

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Tina Maze bo imela ekipo, ki bo na ravni dvakratne olimpijske prvakinje in lastnice velikega globusa," poudarja Andrea Massi.

Vest o tem, da je švicarski trener Mauro Pini v domovini izjavil, da z ekipo Tine Maze ne bo podaljšal sodelovanja, je v sredinih popoldanskih urah zaokrožila po skorajda vseh vsaj deloma smučarsko obarvanih športnih medijih. Šef Tinine ekipe Andrea Massi se je ob tem nekoliko obregnil ob interpretacijo o novi zapustitvi. Poudarja namreč, da je imel dogovor s Pinijem jasne terminske okvire, ki so bili razpeti med 29. decembrom 2013 in koncem sezone svetovnega pokala z nekajdnevnim podaljškom za test smuči, zatorej tabora najboljše slovenske alpske smučarke ni mogel zapustiti.

Massi ob tem ne skriva, da pospešeno išče ustrezno rešitev za zapolnitev izpraznjenega trenerskega mesta. V ožjem krogu so se znašli trije kandidati, sestavljanka pa bo predvidoma končana po velikonočnih praznikih. "Tini želim znova zagotoviti najbolje pogoje za delo na najvišji ravni. Takšne si tudi zasluži. Gradimo ekipo za tekmovalko, ki je osvojila deset kolajn na velikih tekmovanjih in ima v lasti tudi veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala," poudarja Massi.

Vsaj še eno sezono, največ tri

Alfa in omega spremljevalne ekipe pa do nadaljnjega ne želi dvigniti tančice skrivnosti, ki bi razkrila, kakšna bo nova vloga v novi zimi. Pred dobrim tednom je poudaril, da bo ostal v naporni vsestranski vlogi, če ne bo našel alternativne zamenjave. Danes pa … "Uradno bom o svoji vlogi spregovoril takrat, ko bomo predstavili Tinino ekipo. Zdaj lahko potrdim le, da sestavljam ekipo za Tinino nadaljevanje kariere," odgovarja 47-letni Goričan, ki si v ekipi želi predvsem trenerskega strokovnjaka s pravim nosom za smučarske linje v hitrih disciplinah.

Naj spomnimo, Mazejeva in Massi sta se na samostojno pot podala pred šestimi leti. V tem času je Črnjanka, ki bo v začetku prihodnjega meseca dopolnila 31 let, osvojila deset kolajn na velikih tekmovanjih, med njimi tudi po dve zlati na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih, dvignila veliki kristalni globus in slavila zmago na 17 tekmah (na šest podlage) svetovnega pokala. A zgodbe še ni konec … "Vztrajala bo zanesljivo še eno sezono, največ pa tri," obljublja Massi.

Ne spreglejte