Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 3. 2015,
20.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anna Fenninger Andrea Massi Tina Maze

Ponedeljek, 2. 3. 2015, 20.32

8 let

Andrea Massi: Tina je pripravljena na boj do konca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Le 44 točk razlike med Tino Maze in Anno Fenninger ob odlični formi obeh smučark obeta oster boj za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Anna Fenninger je Bansko zapustila z novimi 200 točkami. Tina Maze jih je za drugi mesti v kombinaciji in superveleslalomu osvojila 160. Razlika med obema v boju za veliki globus zdaj znaša 44 točk v Slovenkino korist, na sporedu pa je še osem uradno potrjenih tekem (usoda superveleslaloma iz Banskega še ni dokončno znana).

"Medsebojno se zelo spoštujeva in najin dvoboj bo vse do konca zelo hud," ob pogledu na vse manjšo razliko razmišlja Fenningerjeva, ki sicer vlogo favoritinje še vedno prepušča slovenski tekmici. Ta pa odgovarja: "Anna je v odlični formi, jaz pa se po težavah sestavljam nazaj, tako da bo boj zanimiv do konca. Prav gotovo bo treba biti pozoren do zadnjega in dati vse od sebe na vsaki tekmi."

Sanjski niz

Fenningerjeva, ki se je z odličnim koncem izkazala že v pretekli sezoni, ko je po olimpijskih igrah v velikem slogu prišla so svojega prvega globusa, je po svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku nastopila na treh tekmah in trikrat zmagala. Sanjski niz bo poskušala nadaljevati ob koncu tedna v Garmisch-Partenkirchnu.

"Še sama ne vem, zakaj sem tako hitra. Mislim le na smučanje in dobre uvrstitve potem prihajajo same po sebi. Sicer sem bila ob začetku tudi nekoliko šokirana, potem ko so tekmi v petek in soboto odpovedali oziroma prestavili, a danes je bila kulisa res vrhunska. Zelo sem uživala, sem sproščena in smučati tako je zame nekaj posebnega. Smučam res z veseljem in mislim, da je to tista razlika, s katero potem pridejo rezultati," je po svoji dvanajsti zmagi dejala smučarka s Solnograškega.

Massi: Tina je pri stvari

S kar osmimi uvrstitvami na oder za zmagovalke na zadnjih desetih tekmah pa Fenningerjeva vse več skrbi povzroča taboru Tine Maze. Ta je bil v Banskem vesel dejstva, da se je vodilna smučarka svetovnega pokala izkopala iz krajše rezultatske krize in si z dvema drugima mestoma povrnila del izgubljene samozavesti, a se vseeno zaveda prežeče avstrijske nevarnosti. Tako Mazejeva kot tudi vodja njene ekipe Andrea Massi zagotavljata, da gre rezerve iskati predvsem v Tininem smučanju.

"Z drugim mestom je treba biti zadovoljen. Po drugi strani pa moramo ugotoviti, zakaj je Tina kar dvakrat toliko izgubljala v zgornjem delu proge," razmišlja Massi in dodaja: "Anna je prav gotovo hitra, če ne bi bila, ne bi bila danes in včeraj prva. Tini pristop je bil na tekmah v Banskem dober, potem ko so slabe tri tekme pustile posledice. Ampak vidim, da je zdaj Tina spet pri stvari in pripravljena na ta boj, ki bo trajal do konca sezone."

Ne spreglejte