Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
18.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrea Massi SZS

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 18.56

8 let

Andrea Massi na pomoč slovenskim smučarjem

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medtem ko se Pavliju Čebulju obeta mesto vodje alpskih disciplin, pa je zdaj dokončno jasno, da bo strokovni štab slovenskih reprezentanc okrepil tudi Andrea Massi.

Štiri mesece in pol po tem, ko sta predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar in njen direktor Jurij Žurej na predbožičnem sestanku v Gorici Andreo Massija, sicer šefa spremljevalne ekipe Tine Maze, prvič nagovorila z željo po čvrstejšem sodelovanju, je italijanski strokovnjak sprejel ponujeni izziv. Potem ko si je ob koncu preteklega tedna ogledal trening slovenskih reprezentanc na koroškem ledeniku Mölltal, je v nedeljo dokončno prestopil Rubikon.

Massi, ki je pred leti v izbrani vrsti že deloval kot kondicijski trener ženske reprezentance, resda ni bil pripravljen prevzeti glavne trenerske taktirke, ki mu je bila ponujena. Zaradi izčrpanosti po sedmih sezonah v vlogi gonilne sile Tinine ekipe in deloma tudi na račun negotovosti okrog (ne)nadaljevanja kariere najboljše slovenske alpske smučarke po enoletni odsotnosti bo vsaj v prvi sezoni le svetovalni nadzornik, mentor in supervizor.

Massi: Naj moje izkušnje ostanejo v Sloveniji

Potem ko je o svoji odločitvi sprva obvestil vodstvo zveze, je na ponedeljkovi popoldanski seji, na katero je prišel v družbi Mazejeve, svojo vizijo predstavil še članom alpskega odbora, ki ga vodi predsednik Iztok Klančnik. "Dolgo sem okleval z odločitvijo. Večkrat smo se pogovarjali tudi dolgo v noč. Nisem želel sprejeti nečesa, kar bi bilo za SZS neuporabno. Našli smo pravo rešitev. Po osmih letih, ko je bilo tudi nekaj nesoglasij, sem vesel, da se vračam. Prav je tudi, da moje izkušnje ostanejo v Sloveniji," razmišlja Massi. "Želim konstruktivno sodelovati. V našem smučanju vidim pomanjkanje sodelovanja in sinergije. Preveč je vrtičkov. Če pa bomo sinergično sodelovali, lahko dosežemo rezultate, ki so slovensko smučanje odlikovali že v 80. letih preteklega stoletja. Ne bom se vsiljeval. Lahko pa pomagam. Nisem bog, ki bi solil pamet. Lahko pa pomagam, da bodo vsi staknili glave in sodelovali. Brez tega ne bo šlo," je dejal Massi.

Vodja panoge bo Pavli Čebulj

Alpski odbor, ki je na ponedeljkovi seji prisluhnil tudi poročilom o nedavno končani sezoni, je prižgal tudi zeleno luč za nadaljnje postopke imenovanja vodje panoge za alpsko smučanje. Edini kandidat za ta vodstveni položaj je Pavli Čebulj, ki je prestal prvo "zaslišanje", končna potrditev pa ga v roku dveh tednov čaka na seji alpskega zbora. Takrat bo bržčas že lahko spregovoril tudi o trenerskih ekipah, o katerih tokrat (še) ni bilo govora. S potrditvijo na alpskem odboru je namreč kot vršilec dolžnosti panoge že prejel pooblastila za nemoteno delovanje.

"Trend in struktura rezultatov vlivata upanje na ugodne dosežke v prihodnje. Verjamem, da imamo tekmovalce, ki bi lahko že v novi zimi dosegli vidne rezultate. Predvsem pa mora biti pomemben poudarek na razvoju mladinskih in otroških programov ter implementaciji teh v celoten sistem," je ob predstavitvi poudaril Čebulj, koroški smučarski strokovnjak, ki je deloval v islandski, švedski, norveški in pred leti tudi slovenski reprezentanci.

"Verjamem, da lahko te mednarodne izkušnje prenesem v slovensko smučanje," je dejal Čebulj, eden od sedmerice, ki se je prijavila na razpis oziroma javno evidentiranje kandidatov za vodjo panoge.

Ne spreglejte